Punased piprahelbed. Lisaks sellele, et punane pipar sisaldab palju A-vitamiini, saab selle abil ka seedimist stimuleerida. Punased piprahelbed aitavad ka söögiisu ohjeldada ja aitavad rasvumise vastu.

Brüsseli kapsad. Sama koostisaine, mis paneb rooskapsad ebameeldivalt lõhnama, hoiab ära ka vähirakkude tekke. Küll aga ei tasuks neid keeta, sest keetmine vähendab köögiviljade vähivastaseid omadusi. Proovi neid hoopis grillida.

Pähklid. Valgu-, kiudainete- ja omega 3 rasvhapete rikkad pähklid panevad aju rohkem tööle ja muudavad ka une sügavamaks. Mõned uuringud on näidanud, et pähklid vähendavad hiirtel rinnavähi riski – see võib ka inimeste puhul samuti olla.

Rosinad. Lisaks sellele, et rosinad on kiudainete-, raua- ja C-vitamiini rikkad, sisaldavad need ka energiat andvaid kaloreid ja spetsiaalseid fütokemikaale, mis hoiavad hambaid tervetena.

Kõrvitsaseemned. Sarnaselt šokolaadile on kõrvitsaseemned suurepärased trümtofaani sisalduse poolest. Tegemist on aminohappega, mis parandab looduslikult sinu tuju.

Mustikad. Metsa alt korjatud mustikad on nagu looduslik kortsukreem, sest neil on vananemisvastased omadused. Lisaks hoiab mustikate söömine ka mälu ja meele erksana ning vererõhu normis.

Roheline tee. Tegemist pole küll toiduga, aga sa peaksid kindlasti seda imelist teed rohkem tarbima. Roheline tee sisaldab rikkalikult antioksüdante, mis parandavad aju tööd, kiirendavad ainevahetust ja ka rasvapõletust.

Allikas: Pure Wow