Suhkru- ja jahuvaba! Erik Orgu õpetab, kuidas teha tervislikke piparkooke
Selle retsepti järgi valmistatud piparkoogid sisaldavad suhkrusiirupi, nisujahu ja säilitusainete asemel hoopis vitamiine, mineraale, kiudaineid, kasulikke rasvu ja looduslikke, puhtaid süsivesikuid. Kuigi tulemus on väga maitsev, on valmiv maius väga rammus. Seega, naudi siiski mõistlikes kogustes!
Retsept:
125 grammi pekaanipähklid 125 (võid asendada ka India pähklitega)
100 grammi datleid
teelusikaotsaga muskaatpähklit
pool teelusikatäit jahvatatud ingverit
pool teelusikatäit kaneeli
pool teelusikatäit melassi
üks vaniljekaun
Tee nii: purusta köögikombainis pähklid. Lisa teised koostisained ja sega kõik ühtlaseks taignaks. Kalla saadud segu küpsetuspaberile ja suru taigen kokku. Nüüd vormi taignast soovitud kujuga pätsikesed. Maiused ongi söömiseks valmis!
Vaata Erik Orgu blogist, kuidas tervislikud piparkoogid valmivad.