Kui aga varane ärkamine päevakorrast kadus, olin äärmiselt üllatunud, et keha hakkas hommikuti uuest igatsusest kõnelema. “Natukenegi kohvi, õige natukenegi!” andis keha märku.

Ühel hetkel avastasin, et kogused aina kasvasid. Kui algul tähendas juba teine kohv sellist latakat, et silmad olid enam-vähem pahupidi ja süda puperdas, siis peagi võisin märkamatult neli-viis tassi sisse kallata.

Umbes selline oli seis ka hommikul, mil leidsin end köögikapi eest, silmad krõllis nagu sõltlasel, kes järgmist doosi vajab. Millestki sõltuvuses olemine ei ole aga see, mis minu elus puuduks. Kui siia kõrvale lugeda, et kofeiin (mitte ainult kohv) on kõige kasutatavam mõnuaine ja levinuim legaalne psühhoaktiivne aine, siis tekitab see veidi kõheda tunde. Nii võtsingi raske südamega vastu otsuse järgmist kohvipakki mitte osta. Lihtsalt prooviks, et vaadata, mis juhtub. Aga otsustasin, et piirdun vaid kohvi äralõikamisega, mitte ei mõtle pingeliselt, mis kõik veel kofeiini sisaldab (näiteks šokolaad!). Las mõni nauding elus jääb...