1. Karastusjoogid

Suhkrurikkad kihisevad joogid on sadade ebavajalike kalorite allikaks. Just nüüd on parim aeg vahetada need vee vastu välja. Vältides neljakümne päeva jooksul karastusjooke, säästad ühes päevas 124 kuni 189 kalorit.

Kogus: 40 jooki
Säästetud kalorite koguarv: 4960 kuni 7560

2. Friikartulid

Need on soolased, õlis küpsenud ja sõltuvust tekitavad. Jah, on ju üsna raske piirduda vaid mõne friikartuliga… Kui loobud aga neljakümne päeva jooksul kord nädalas nende söömisest, säästad nädalas märkimisväärsed 350 kalorit.

Kogus: kuus keskmise suurusega friikartulite portsjonit
Säästetud kalorite koguarv: 2190

3. Jäätis

Kui kerge kevadine paastumine tähendab seda, et loobud oma traditsioonilisest nädalas kaks korda televiisori ees ette juhtuvast vaniljejäätisega täidetud kausist, säästad ühel nädalal juba 460 kalorit (ja rohkemgi, kui eelistad magusamaid maitseid).

Kogus: 12 kausitäit jäätist (72 grammi üks portsjon)
Säästetud kalorite koguarv: 2760 vanilje- ja 3000 šokolaadijäätise eest

4. Alkohol

Igapäevane klaasike punast veini võib küll olla kasulik sinu tervisele, kuid kui loobud õhtusöögi kõrvale veini joomisest neljakümneks päevaks, säästad ühel päeval juba 127 kalorit.

Kogus: 40 klaasi punast veini (140 ml üks)
Säästetud kalorite koguarv: 5080 kalorit

5. Kiirtoit

Soovid end ühe einega poputada? Kui tellid harjumuspäraselt kiirtoitu kord nädalas, siis tea, et tavalisest burgerist ja friikartulitest koosnevast einest loobumine säästab sulle juba nädalas 1200 kalorit.

Kogus: kuus einet
Säästetud kalorite koguarv: 7200 kalorit

6. Kartulikrõpsud

Need ebatervislikud snäkid vajavad lausa eraldi kategooriat! Kui loobud paastuperioodil oma tavapärasest „söön kaks korda nädalas krõpse“ harjumusest, säästad juba ühest pakist loobumisega 153 kalorit (nädalas teeb see 306).

Kogus: 12 krõpsupakki
Säästetud kalorite koguarv: 1836 kalorit

7. Kohvijoogid

Paljud inimesed jätavad kevadisel paastuperioodil kõrvale kohvi. Näiteks sellepärast, et võõrutada end tasapisi kofeiiniharjumusest või lihtsalt seetõttu, et igapäevaselt kohvikust kohvi (eriti ohtlikud on suured ja magusad kohvijoogid) kaasa ostmine pole just kõige rahakotisõbralikum. Kui hülgad keskmise suurusega latte, milles sisaldub kaks protsenti piima, säästad ühes päevas 190 kalorit.

Kogus: 40 kohvijooki (450 ml üks)
Säästetud kalorite koguarv: 7600 kalorit (kui tellid tavaliselt rasvavaba piimaga kohvi, säästad 5200 kalorit)

8. Liha

Liha võib olla sinu dieedi oluline osa, kui valid kergesti seeditavad valgud, kuid liiga suures koguses punast ja töödeldud liha ei ole sinu tervisele just kõige kasulikum.

Ükskõik, kas soovid proovida, mis tunne on lühikeseks ajaks olla taimetoitlane või oled mõistnud, et sinu toitumisharjumustes on liiga suures koguses küllastunud rasvhappeid, võib igapäevane punase liha söömine säästa kuni 207 kalorit. Seda tüki punase liha korral ja 184 kalorit nelja peekoniviilu söömisel.

Kogus: 20 toidukorda punase lihaga ja 20 peekoniga
Säästetud kalorite koguarv: 7820 kalorit

9. Šokolaad

Tükike tumedat šokolaadi iga päev võib rahuldada magusaisu, pakkudes samaaegselt tervisele mitmeid kasutegureid. Kui su šokolaadiarmastus on aga kontrolli alt väljunud, siis millal oleks veel parim aeg sellele paus teha, kui mitte nüüd? Kui sa näiteks ei söö enam kolm tumeda šokolaadi ruutu päevas, säästad 170 kalorit. Väldid tervelt 210 kalorit päevas, kui ei söö enam igapäevaselt kuut piimašokolaadi tükki.

Kogus: 40 šokolaadi
Säästetud kalorite koguarv: 6800 tumeda ja 8400 piimašokolaadi korral

10. Süsivesikuterohked snäkid

Snäkid võivad olla dieedipidaja parimad sõbrad, kui sa teed õiged valikud – sellised, milles on rohkelt kasulikke toitaineid, mis loovad kestva täiskõhutunde. Kui väldid päevas üht keskmist kogust küpsiseid, näiteks 10 küpsist, säästad vähemalt160 kalorit. Eemaldades lõunapausidest väiksemas suuruses soolaküpsised, säästad samuti vähemalt 150 kalorit.

Kogus: 40 portsjonit küpsiseid
Säästetud kalorite koguarv: 6000 kuni 6400

Allikas: Popsugar