Sa ahmid toitu. Liiga kiiresti söömine paneb meid õhku alla neelama ja kuna õhk, mis läheb sisse, peab ka välja tulema, tunnedki end kui suur pall. Aeglusta söömist ja keskendu enne neelamist iga suutäie korralikule närimisele. Lisaks jäta kõrvale gaseeritud joogid, kuna ka need panevad sind õhku alla neelama. Vali joogiks vesi, kuna see suudab puhitustunnet isegi ennetada. Sellesse kategooriasse langeb ka ülesöömine. Kui sinu iga söömiskord lõpeb sellega, et sinu kõht on ebamugavust tekitavalt liiga täis, siis sa mitte ainult ei tarbi lisakaloreid, mis viivad omakorda kaalutõusuni, vaid sinu seedeelundkond ei suuda sellise kogusega hakkama saada ning maksab halva enesetunde näol kätte. Keskendu sellele, et sööd oma kõhu täis 80 % ulatuses, et vältida ebameeldivat, paisunud tunnet.

Toitud valesti. Me juba teame, et piimatooted, oad, vürtsikad või praetud toidud, brokoli, sibulad, kapsas, mõne inimese puhul gluteen, rasvased road, kõrge kiudainete sisaldusega puuviljad nagu õunad ja pirnid võivad tekitada puhitustunnet. Sama võivad teha ka suhkur ja suhkrurikkad alkohoolsed joogid. Püüa vältida suhkruasendajaid, valget ja pruuni suhkrut ja isegi naturaalseid suhkruid nagu mesi ja vahtrasiirup ning pane tähele, kas märkad mingisuguseid erinevusi. Loe kindlasti ka toiduainete silte ja väldi aineid nagu ksülitool, sorbitool ja mannitool. Toiduainete tootjad üritavad oma toodetes ka kiudude sisaldust suurendada, mis on siltidel ära toodud nimedega nagu näiteks harilik sigur või inuliin. Need võivad aga seedesüsteemi ärritada, seega parim oleks neid vältida.

Tarbid liiga vähe kiudaineid. Kõhukinnisus on järgmine põhjus, mis tekitab puhitust. Seega tee kindlaks, et sinu seedeelundkond töötaks korralikult ja tarbi iga päev vähemalt 25 kuni 30 grammi kiudaineid. Nende hulka kuuluvad ka värsked puu- ja juurviljad, täisteratoiduained ja linaseemned, mis pakuvad abiväge. Joo ka päeva jooksul rohkelt vett.

Sa ei tarbi piisavalt probiootikume. Probiootikumid on sinu kehale kasulikud bakterid, mis kehas juba tegelikult elavad. Kui aga on suurenenud kahjulike bakterite osakaal, võib see tekitada seedeprobleeme. Leslie soovitab lisada oma menüüsse probiootikume, milles sisalduvad head bakterid nagu bifidobakterid ja laktobatsillid, et aidata vähendada gaase, mida sinu kõht ise tekitab. Sa võid näiteks võtta toidulisandeid, juua probiootilisi jooke, süüa kääritatud toite nagu klassikaline Hiina kapsas kimchi või jogurt (vali magusainete vaba variant). Tänapäeval on lisaks olemas ka toidud nagu müslisegud ja proteiinipulbrid, millesse on lisatud probiootikume.

Allikas: Pop Sugar