Ideaalne naine, aga mitte päris

Riigikogu liige Yoko Alender (37) on väike, habras ja ilus – ideaalne naine, kui võtta mõnede kriteeriumide järgi. Aga ta on ka kange nagu tammejuurikas ja see rikub kõik ära. Kui mõned kirtsutavadki tegusate naiste peale nina, siis tunnustavaid õlalepatsutusi on ajaga aina rohkem, tõdeb abikaasa Priit Juurmann.

Kui mingeid nurki paar algusaastatel lihviski, siis nüüdseks on kenasti siledaks kulunud 13aastane abielu juba puhas lust. Mitte et nende kodus probleeme ei oleks, kaugel sellest, aga üldine õhkkond lubab naisel ja mehel keskenduda tähtsamatele teemadele kui et “ta ei mõista mind” ja “kõik mehed on sead”.

Priidul ja Yokol on neli last: Kaarel Bo (15), Herta Ing (10), Uma Chantal (6) ja Dag Ferdinand (1,5). “Neli tegelast suudavad vahel ikka korralikku mürtsu teha,” ütlevad ema ja isa, aga õnnelikult.

Kõik on paigas

Omanimelise kaubamärgi disainer Oksana Tandit (42) kohtus oma abikaasa Andrei Tanditiga 25 aastat tagasi Tartu Ülikoolis, kolm aastat hiljem nad abiellusid. “Mõtlesin kohe, et tema on minu mees,” avaldab naine. Andreile oli samuti naine silma jäänud, kuid teadmine tuli veidi hiljem. Juba esimestes vestlustes mõistsid nad aga, et nende elu põhiväärtused on samad, ja kuigi loomult väga erinevad, tahavad nad ikka samu asju.