Viimased neli aastat on Helena pidanud elustiiliblogi Healthy and Nourished (healthyandnourished.com), mis keskendub tema kogemustele trenni, tervise, ilu ja spirituaalsuse vallas. Blogi missioon on aidata leida endas tasakaal, et elu oleks ilusam ja õnnelikum. “Kui sa pole millegagi rahul, siis diivanil nutmine ei aita – tuleb tegutseda!” kõlab Helena lipukiri.

Pikk tee iseendani

“Olin lapsena väga sportlik, aga modellindusega alustades jäi tervislik elustiil, õige toitumine ning trennis käimine tagaplaanile,” lausub Helena, kelle rahvusvaheline modellikarjäär algas 14aastaselt. Teismelisena Milanos elades kuulis ta pidevat kriitikat, kellegi jaoks oli ta ikka liiga lühike, pikk, peenike või paks. “Kui sulle pidevalt öeldakse, et sa pole piisavalt hea, muutud ebakindlaks,” tunnistab Helena.

“On olnud castinguid, kus pea hakkab nõrkusest ringi käima ja näib, et järgmine samm on minestamine. Teismelisena oli muidugi ülim rõõm kuulda mõnelt kliendilt, et olen ideaalne, aga tagasi vaadates näen, et see kõik polnud seda väärt. Sellises vanuses oleme väga mõjutatavad. Kui agentuur ütleb, et katkestame lepingu, kui sa nädalaga 2 cm ei kaota, siis näljutadki ennast, sest oled hingega asja juures ja lepingu kaotamine näib maailmalõpuna. Aga igas halvas tuleb leida head. Modellinduseta poleks ma praegu see, kes olen, ega oskaks oma keha hinnata nii, nagu seda teen.”