2. Silmakreemid
Mitte keegi, ka mitte dermatoloogid, ei taha tumedaid silmaaluseid. Ekspertide sõnul on parimateks silmakreemideks sellised, milles sisalduvad rakkude uuenemist ergutavad koostisosad ja kofeiin. Miks? Viimane ahendab veresooni ja aitab vähendada paistetust.

3. Päikesekaitsefaktor (minimaalselt SPF 30)
Dermatoloogide sõnul on päikesekaitsekreemid justkui nooruse allikad. Teadus kinnitab seda: kuni 90 % kõikidest vananemisilmingutest (muuhulgas väsinud, tuhm ja lõtvunud nahk) tekivad kiiremini „tänu“ sellele, et nahka ei kaitsta otsese päikesevalguse kahjuliku mõju eest. Asjatundjad ei kasuta päikesekaitsetoodet ainult suvel randa minnes, vaid aastaringselt, sadagu taevast rahet või lund. Miks? Ultraviolettkiirgus mõjub nahale alati kahjulikult.

4. Lõhnavabad niisutajad
Jah, see kreem ei pruugi lõhnata kui sületäis roose, kuid lõhnavaba toode tekitab sinu nahale väiksema tõenäosusega ärritust ja löövet. Parfüümid ja muud lõhnaained võivad nahahooldustoodetes sisaldudes sinu nahale tõeliselt hukatuslikuks saada. Seda eriti juhul, kui kannad nahaprobleemide nagu ekseem või rosaatsea käes. Naturaalsed tooted on parimad, mida oma nahale pakkuda saad.

5. C-vitamiin
See võimas antioksüdant suudab töötada kortsude vastaselt. Nimelt aitab C-vitamiin leevendada päikesekahjustusi ning tugevdab päikesekaitsetoodete toimet. Lisaboonusena aitab see muuta naha säravaks ja elujõust pakatavaks.

6. Glükoolhapet sisaldavad toonikud
Toonikud aitavad suurepäraselt eemaldada nahalt pärast pesemist jumestustoodete jääke ning üleliigset rasu. Lisa oma nahahooldusrutiini glükoolhapet sisaldav näotoonik (ehk ideaalselt leebe koorija) ning tulemuseks on puhtamad poorid ning korralikult niisutustooteks ette valmistatud nahk.

7. Õlivabad jumestustooted
Õli baasil valmistatud tooted võivad mõjuda poore ummistavalt. Lisaks võivad need olla ka paksema koostisega, mis omakorda rõhutab nahal olevaid kortse selle asemel, et neid peita. Nahahoolduse eksperdid eelistavad õlipõhised tooted kõrvale jätta ja valida kergemad tooted, mis pakuvad maksimaalset katvust, kuid lasevad samal ajal nahal hingata.

8. Retinool
Retinooli tuletatakse vitamiinist A. See aine aitab ennetada ja vähendada peeneid kortse, ergutades nahas kollageeni tootmist. Mitmed dermatoloogid on tunnistanud, et lähevad harva ilma retinooli sisaldava toote nahale kandmiseta magama. See aitab lisaks leevendada ka päikesekahjustusi.

9. Peptiidid
Kas oled valmis lühikeseks keemiatunniks? Peptiidid on molekulid, mis koosnevad üksteise külge aheldatud aminohapetest. Need aitavad ergutada nahas kortsudevastaselt mõjuva kollageeni tootmist. Peptiidid on parimad sõbrad retinooli ja antioksüdantidega, kuna kõik need ained annavad endast maksimumi, et nahk püsiks terve ja veatult kaunis. Seda ilma igasuguse ärrituseta.

10. Jahutavad maskid
Olgem ausad, keegi meist ei ole superstaar, kellel oleks aega veeta pea igapäevaselt tunde spaas. Sarnase tulemuse saavutamiseks aga lisa oma ilurutiini jahutav mask. See mõjub rahustavalt ning sisaldavad tihti ülimalt kasulikke koostisosi nagu piparmünt, kurk, aloe vera ja merevetika ekstrakt.

Allikas: Marie Claire