Kõige lihtsam viis lisada oma soengusse veidi kohevust ja tekstuuri, on tõmmata juustesse viltune seitel. Juuksestilist Nathaniel Hawkins soovitab alustada vaid kergelt pea keskosa kõrvalt nja tõmmata kammiga diagonaalne joon kukla suunas. „Nii on sul ühel peapoolel rohkem tekstuuri, kuid sellegipoolest mõlemal pool võrdselt juukseid,“ selgitab ta.

Kui sul on paksud ja sirged juuksed

Palju õnne! Sinu puhul on tegemist justkui šampoonireklaami staariga. Sulle sobib kõige paremini pea keskosal jooksev sirge seitel. Kuigi sul peaks mõlemal pea poolel olema enam-vähem võrdselt juukseid, väldi kindlasti juukselahu tõmbamist täpselt pea keskele – eriti juhul, kui sinu nägu ei ole ideaalselt sümmeetriline. „Keskel olev juukselahk paljastab täpselt sinu näopooltel olevad erinevused,“ sõnab Hawkins ja soovitab tõmmata joon vähemalt pool sentimeetrit rohkem paremale või vasakule peapoolele.

Kui sul on lokkis juuksed

Lokkis ja eriti tugevalt lokkis juuste puhul on lugu tegelikult kõige lihtsam. Need näevadki parimad välja, kui need on kergelt lohakad ja sassis. Jäta meelde järgnev nipp, kuidas sihilikult sättida oma lokid loomulikult ja vabalt. „Lase igal salgul langeda just sinna, kuhu see soovib,“ sõnab juuksestilist Tommy Buckett, kelle arvates võib liigne juukselahu pealesurumine tekitada ebaloomuliku tulemuse. „See on palju modernsem, kui lased juustel vabalt langeda.“

Kui sul on ühele näopoolele justkui iseenesest tekkiv pikk tukk või juuksesalk

Sa võid seda lõigata, stiliseerida ja püüda peita nii palju kui suudad, aga see üks osa juustest, mis end alatasa otsaesise poole pressib, ei taha kuidagi kaduda. „See on keerukas juuksetüüp,“ ütleb Buckett. „Sellisel juhul on parim viis sättida seitel just sellesse kohta, kust see juuksesalk algab. Nii ei ole niinimetatud pooltukk niivõrd silmapaistev ja sulandub ülejäänud juustega paremini ühte. „Proovi kas seda või lõika endale lihtsalt tukk. Pea aga silmas, et tukk peaks sel juhul olema üsna paks, et sinu juustes olevat keerdu kas alla suruda või peita.“

Kui sul on sirge tukk

See raamib nägu väga konkreetselt. „Nüüd unusta kõik seitli positsioneerimise soovitused,“ märgib Hawkins. „Nüüd on sinu võimalus kanda oma juukselahku täpselt pealae keskel.“ Nii lood oma välimusse mitmekülgsust, sest saad kanda soengut kas sirgena, kergelt laines või lokkis.

Kui sul on ühele näopoolele kammitud pooltukk

See näeks veider välja, kui sinu tukk oleks suunaga paremale, aga kõik sinu ülejäänud juuksed oleksid kammitud hoopis vasakule. Seega on sinu parimaks variandiks tõmmata juukselahk just sellest kohast, kus sinu tukk algab. Näiteks, kui sinu tukk algab kulmu kohalt, tõmbagi seitel sinna – see täiustab iga näokuju ja “avab” visuaalselt ka sinu silmi.