Vanus: 34

Nahatüüp: seganahk

Senine nahahooldusrutiin: olen eeskujulik naha eest hoolitseja, kasutan professionaalseid tooteid (koorija, maskid, toonik, silmaümbrus- ja näokreem). Viimasel ajal olen proovinud Indiast pärit ajurvedatooteid (elasin seal mõned kuud).

Mida enne seda eksperimenti kõige rohkem kartsid?

Kartsin, et äkki selgubki, et olen siiani näohooldustoodetele suurtes kogustes raha kulutanud, aga tegelikult piisab toidupoes müüdavast õlist. Ja samas, et kas on ikka hea mõte salatisse mõeldud õli endale kaks korda päevas näole määrida, pakendil on ju kirjas toitumisalane teave ja vaevalt tootjad peavad selle all silmas toitumist nahapinna kaudu.

Kas tänu lühemale nahahooldusele võitsid ka aega?

Kuna korralik nahahooldus ei võta nii ehk naa väga kaua aega, siis ma ajavõitu ei tunnetanud. Pigem oli rohkem ootamist – õli imendub palju aeglasemalt kui kreem, seega läikisin pool päeva ega saanud ka meigipõhja teha nii kiirelt, kui oleksin tahtnud.

Kuidas su nahk reageeris, kas oli märgatavaid muutusi?

Ei reageerinud hästi. Kui poorid järjekindlalt õliga kinni katta, siis sellest sõna otseses mõttes head nahka ei tule. Esiteks märkasin, et õli ummistas poore ja nahk muutus ebaühtlaseks – mõni koht oli heledam, mõni punasem. See pole kahtlemata absoluutne, inimeste nahk on erinev ja mõne naise nägu talub ilmselt kõike. Ja võimalik, et mulle ei sobi oliiviõli, aga mõni muu õli küll. Hiljuti lugesin läbi Sali Hughesi raamatu “Ausalt ilust”, kus ta räägib ka õlisid sisaldavate toodete kasutamisest ja suuresti kiidab õlide kasulikke omadusi. Lõppkokkuvõttes arvan, et mulle sobibki kombineeritud variant – kreem võib sisaldada õli, kuid puhtal kujul õli kasutamine on minu näonahale liig mis liig.

Kas lähed oma toodete juurde tagasi?

Kindlasti lähen oma läbitestitud toodete juurde tagasi!