Miks ei taha mehed lühikesi pükse kanda?

Ka minul oleks huvitav seda teada saada. Mitte väga ammu arvati ka, et teksad ei sobi absoluutselt tööl käimiseks. Ilmselt on vaid aja küsimus, millal peetakse lühikeste pükste kandmist töises keskkonnas tavaliseks ja keskendutakse märksa olulisematele teemadele kui pükste pikkus.

Kas mehel sobib suvel lühikesi pükse kandes tööle minna?

Olen nõus, et lühikesed püksid ei pruugi tõesti sobida absoluutselt igas olukorras – näiteks ametlikus töises keskkonnas. Kui aga töökeskkond võimaldab kanda tööl olles lühikesi pükse, aga mehed ikka tunnevad, et lühikeste pükstega põhimõtteliselt ei sobi tööl käia, siis julgeksin sellele vastu vaielda.

Nimelt on lühikestel pükstel ja lühikestel pükstel oluline vahe – on olemas ka väga viisakaid lühikesi pükse, mida minu arvates sobib tööl kanda. Sellised lühikesed püksid on üldjuhul ühevärvilised või väga märkamatu mustriga ja väheste detailidega (eelistatult tumedad, näiteks tumesinised). Põhimõtteliselt on tegemist lühikeste chino-tüüpi püktega, mis vastavad city smart stiilile.

Peeter Rästa

Kui pikad võiksid igapäevaselt kantavad lühikesed püksid olla?

Pikkus võiks sellistel pükstel olla põlvini. Kas alläär lõpeb ära põlvest pisut kõrgemal või madalamal, see on juba maitse küsimus. Pikemaid pükse saab alati soovi korral lühemaks keerata, lühikesi pükse pikemaks paraku enam ei kruti. Poolde sääremarja või ülilühikesi pükse tööl kandmiseks pigem ei soovita.

Millist moenõu annaksid meestele, kes pelgavad lühikesi pükse?

Kindlasti tasub mõelda, mida ja kuidas lühikeste pükstega koos kanda. Ma ei soovita tööle minnes täiesti rihma lõdvaks lasta ja riietada ennast nii nagu läheksite rannapuhkusele – lühikesed püksid koos juurde sobiva särgi, vesti ja pintsakuga peaksid siiski töökeskkonda sobima.

Kui lühikeste pükse juurde lisada särk ja suvine pintsak või vest, muutub komplekt hetkega sobivaks ka töisesse keskkonda.

Lisaks annab seda komplekti veel töisemaks muuta jalatsitega. Kummist „varbavahed“ võib rannakotti jätta ja jalga panna pigem suvised kingad, tossud või kvaliteetsed nahast või tekstiilist tennised.

Järgmine väljakutse, mille välja tooksin, on sokid – kuidas kanda kingi ja sokke lühikeste pükstega? Kõige kindlam ja lihtsam on soetada sellised sokid, mis on nii madalad, et neid ei jää kingi kandes näha. Kui nüüd tundub, et komplekt ei ole piisavalt viimistletud, et tööle minna, siis võib veel viimase lihvina rinnaräti taskusse pista. Loomulikult vaid siis, kui kantakse pintsakut.