Igal nädalal annan sajale esimesena ette juhtuvale mehele ekraanil pöidlaga paremale pühkides märku, et olen neist huvitatud. Raadiuseks jätan automaatse 80 kilomeetrit ja vanuse teen vabaks: 18–55+. Ning ütlen neile kõigile jah. See ongi kogu eksperimendi traumeerivaim osa, sest ise ma enamikku neist ei valiks, aga nüüd olen sunnitud nendega suhtlema. Siiski tuleb tunnistada, et midagi hullu ei juhtu! Null peenisepilti, null “nice guyd”, kes siis, kui komplimendile vastust ei saa, sõimu valla lasevad. Tegelikult pole mul ka varem neid ette tulnud, kuigi internet on õuduslugusid täis. Kas tõesti on Eesti mehed nii palju normaalsemad? Või lihtsalt tagasihoidlikumad?

1. mina: loomulik ja leebe

Esimeseks versiooniks valin “meikimata” välimuse. Päris jumestuseta varianti ma ei tee. Me kõik teame mehi, kes kuulutavad (tavaliselt küsimata), et eelistavad loomulikku välimust, kuid arvavad meikimata naist nähes, et too on haige. Teen meigipõhja ja annan kulmudele-ripsmetele veidi värvi. Niisugune välja­nägemine on mul suvisel ajal ja kiiretel päevadel üsna tavaline. Juukseid ei säti kuidagi, selga tõmban naiselike volangidega pastelltoonides kleidid.

Peaaegu meikimata väljanägemine osutub ootamatult populaarseks! Oleksin ise arvanud, et need “loomuliku ilu” fännid peavad silmas piltilusaid modelle, kes tõepoolest mingit meigiabi ei vaja. Aga minugi nähtamatute ripsmetega nägu ei paista enamikku mehi hirmutavat, matche muudkui kukub. Nädala lõpuks on sajast kutist mulle jah öelnud 82. Nende hulgas kolm haruldast Super like’e. Ka sõnumeid tuleb kinniste eestlaste kohta üsna palju, 27 tükki. Üks 28aastane kutt ütleb, et nägi mind Tallinn Fashion Weekil. Üllatun, sest moenädala üritustel oli mu väljanägemine risti vastupidine. Selgub, et olen siiski äratuntav. 19aastane noormees küsib: “Sa päriselt 28?” Aastate kiire möödalipsamise pärast pole vaja veel muretseda, ilmselt annab vähene meik mulle ikka veel lapsenäo. Täitesüste niipea vaja pole, jess! Puutun esmakordselt kokku Tinderi kasutajate vanema põlvkonnaga. Nemad alustavad juttu viisakalt: “Tere õhtust”, mis kõlab mulle kui hei-dega harjunule ootamatult formaalselt.

Stiil: loomulik ja leebe
Matche: 82
Sõnumeid: 27
Super like’e: 3