Kim Chi
Kui asi puudutab kosmeetikatooteid, siis kõige kallim ei pruugi tema arvates alati tähendada parimat. „Kallis hind ei võrdu koheselt tugeva pigmendiga,“ ütleb Kim Chi. „Erinevaid brände ja jumestustooteid on olemas äärmiselt palju, kuid see, et üks lauvärvipalett maksab palju, ei tähenda, et see ka nahale mõnusalt ja erksalt kanduks. Enne, kui midagi ostad, proovi seda oma käel ja vaata, kuidas see sinu nahatooniga sobib.“ Tema sõnul võib vahel odav lauvärv olla sama hea kui mõni disainertoodang.

Küll aga tasuks investeerida korralikesse vahenditesse, millega jumestustooteid näole kanda. Nii võid kindel olla, et saavutad parima tulemuse. Kim Chi lisab, et ühegi hinnaga toote ostmisest pole mingit kasu, kui seda korralikult näole ei kanta. See tähendab, et pintslid peavad alati parima kvaliteediga olema ning võiksid katsetada erinevaid, et just endale sobivaimad leida.

Lõpetuseks usub ta naha loomulikku ettevalmistusse meigiks ja välistab spetsiaalse meigialuskreemi kasutamise täielikult. „Naha puhastamine ja niisutamine enne jumestust on väga oluline,“ sõnab ta. „Alusta seda protsessi korralikult kooritud ja toidetud nahaga, mis töötab paremini, kui ükskõik, missugune meigialuskreem. See loob klaari jume ja kõik tooted kanduvad nahale maksimaalselt sujuvalt.

Foto: Vida Press

Shea Coulee
Shea osales telesarja RuPaul’s Drag Race üheksandas hooajas ja jagab nippe ka tumedama nahatooniga jumestuse armastajatele. Ta soovitab kõigil proovida julgemalt toone, millest ehk esmapilgul eemale hoiaks.

„Ära karda näo modelleerimisel proovida ka tumedamaid ja külmema alatooniga värve,“ soovitab ta. „Mis puudutab aga jumestustoodete hajutamist, siis sellele tuleks kindlasti suurt tähelepanu pöörata.“

Veel üks ootamatu soovitus: proovi oranži! „Minu arvates sobib see nii huultele, silmadele kui põskedele – oranž on uskumatu värv, mis muudab näotooni soojemaks ning mõjub atraktiivselt.“

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Ruby Roo
Temal on üks kindel jumestusmoto: „Kõigepealt korralda täielik kaos ning alles siis hakka tegelema selle korrastamisega.“ Ta lisab, et esimesel korral on võimatu saada perfektset tulemust, sest keegi pole täiuslik. Ilma kaoseta pole korda.

„Ära püüagi saavutada ideaalseid jooni, kulmukaart või silmameiki kohe esimese tootekihiga,“ ütleb ta. „Kui oled nahale kandnud piisavas koguses pigmenti ja loonud enam-vähem sellised jooned, mida soovid, võta peenike lauvärvipintsel ja kohanda eriti lauvärvi piirjooni. Kasuta ebatäiuslike kohtade hajutamiseks ja peitmiseks ka jumestuskreemi abi, et luua ideaalne lõpptulemus.“ Lisaks, kuigi paljud jumestuseksperdid ütlevad, et kui oled kreemtoote juba puudriga kinnitanud, ei tohiks sellele uut kreemtoodet enam peale lisada. Ruby Roo ei usu sellesse, vaid soovitab just reegleid murda ja ütleb, et puudri peale kreemtoote kandmine pikendab selle püsivusaega.

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Muffy
New Yorgist pärit Muffy ei kanna jumestustooteid kunagi nahale traditsioonilisel viisil. Seega tema järgnevad nipid kombineerivad omavahel igapäevased jumestustooted, mida sa tõenäoliselt juba omad, kuid soovitavad neid täielikult uudsel viisil kasutada.

Soovid eriti mahlakaid huuli? Leia oma eredaim särapuuder ja kasuta seda jumestuse tõelise salarelvana. „Kanna särapuudrit nii üla- kui ka alahuule keskosale, et luua mulje lopsakamatest huultest,“ sõnab ta. „See on minu jumestusrutiini kindel osa.“

Tunned end väsinuna? Kui asi puudutab silmi, on üheks Muffy lemmikuks trikiks kanda (loomulikult ohtralt) valget silmapliiatsit limaskestale, et luua värskem ja enam ärkvel pilk. See trikk oli esmakordselt populaarne 60ndatel Suurbritannias, kui supermodell Twiggy valget silmapliiatsit kasutama hakkas. Muffy on selle sammu aga uutesse ekstreemsustesse viinud, sõnades, et ka kunstripsmed juba valge joone all lisavad võimsa efekti. Jah, sa lugesid õigesti, sest miks mitte proovida kunstripsmeid ka alumisele ripsmepiirile?

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Ruby Fox
Ruby Fox on tõeline ekspert jumestuse veatuna hoidmises ka kõrvetavalt kuuma päikese all. Tema kauapüsiva meigi saladus on järgmine: "Kanna kõigepealt kogu näole läbipaistvat puudrit, alles seejärel jumestuskreemi ning siis uuesti läbipaistvat puudrit,“ sõnab ta, lisades, et nii saavutad tõeliselt higistamiskindla ja kauapüsiva tulemuse.

Just nagu kuumus ei mõju juustele just positiivselt, võib see sarnaselt mõjuda ka kulmudele. „Minu parim kulmude taltsutamise nipp on liimipulga kasutamine,“ ütleb ta. „Tõmba pulka kulmude peal suunaga ülespoole, kuid ära lisa rohkem kui väga õrn kiht – sellest piisab. Seejärel kasuta koheselt kulmuharja, et karvad soovitud viisil kammida. Nüüd on sinu kulmud kindlalt paigas!“

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Aquaria
Selle ilukuninganna sõnul on kõige tähtsam oma nägu põhjalikult tunda. Kui sul on õige tunnetus oma näost olemas, siis oskad ka täpselt valida õigeid jumestusvahendeid. Samuti tuleks julgeda proovida erinevaid värve ja tehnikaid. Ei tasu jääda ühte vanasse kinni, vaid olla avatud uuendustele. Aquaria lisab, et kui inimesel on hea ülevaade oma näo proportsioonidest ja sellest, mis sobib, ei ole vaja alati järgida viimaseid moetrende.

„Proovi erinevaid stiile ja tulemusi – mitte ükski nägu ei ole nii-öelda perfektne ja just seetõttu pead katsetama, mis just sinu parimaid omadusi rõhutab,“ soovitab ta. „Kui keegi ütleb sulle, et pead kindlasti mingisugust trendi jälgima, kuid see ei näe sinu peal õige välja, unusta see ära! Ole teadlik oma näojoontest, selle nurkadest ja ole nende üle uhke!“

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Trixie Mattel
Trixie soovitus on lühike, aga mõjuv: „Kui sa ei suuda jumestust peale kandes mingil põhjusel nutmist lõpetada, tee üks kokteil – ja jätka. Ilusa jumestusega ei nuta keegi!“

Allikas: Nylon