Tšilli, šokolaad ja rabarberilehed: 4 ideed, kuidas serveerida trendikaid suvekokteile
1. Ole loominguline! Kasuta kokteilide serveerimisel ootamatuid anumaid – näiteks kookospähkli koort, õõnestatud ananassi- või arbuusipoolikuid. Tsitruseliste lisamisel võid kasutada ka nende koort ning tõelise vau-efekti annab joogile mõni kodumaine nüanss, näiteks rabarberileht.
2. Alkoholivaba kokteil võib asendada isegi magustoitu! Selles kokteilis kasutasin naturaalsest Eesti õuna- ja jõhvikamahlast valmistatud Öuna limonaadi, millele lisasin külmutatud jõhvikaid ja tüümianioksi. Pirni- ning tumeda šokolaadi tükid lisavad aga maitsekombinatsioonile sügavust ja iseloomu.
3. Suvisel ajal oleks patt kokteilidest marjad välja jätta. Kombineeri magusaid ja hapukaid marju ning lisa tugevaid ürte nagu rosmariin või tüümian.
4. Kaneel on ühtaegu magus, mõrkjas ja lapsepõlvest tuttava aroomiga ning sobib seetõttu hästi kokteiliklaasi kaunistamiseks – tee klaas lihtsalt väljastpoolt enne märjaks ning raputa kaneeli peale. Maitse poolest sobib kaneel värskete spritserite ja õunamaitseliste jookidega. Kel soovi, võib joogile ka ise uut nüanssi anda lisades sellele näiteks tähtaniisi.
Fotod ja video: Marek Metslaid