2. Lükka emotsioonid kõrvale. Kas plaanid hommikul süüa küll tervisliku lõuna, kuid kui lõunaaeg kätte jõuab, oled nii näljane ja stressis, et kugistaksid alla suured friikartulid ja terve pitsa? Ole oma emotsioonidest üle ja ära õigusta rämpstoidu söömist stressi või nõmeda kliendiga – jää oma otsustele kindlaks! Selleks oleks hea, kui koostaksid nädala alguses oma lõunamenüü ja võtaksid toidu tööle kaasa. Planeeri ka snäkid menüüsse (pista käekotti pakk pähkleid või mõni puuvili).

3. Töökoha valgustus ja õhutemperatuur mõjutavad isu. Jahedad ja halvasti valgustatud ruumid tõstavad isu – pole siis ime, et lisaks sellele, et su silmanägemine jääb aja jooksul järjest viletsamaks, võtad juurde ka mõned kilod. Kui sul tekib tööl vaba hetk ja ilm on ilus, mine õue jalutama – värske õhk, päikesevalgus ja võimalus end liigutada viivad mõtted toidu juurest kaugele.

4. Teed pidevalt ületunde. Tõenäoliselt tulevad need ületunnid nende tundide arvelt, mis kuluksid muidu trenni minemisele ja trenni tegemisele. Kui töötad hilisõhtusel ajal, võib kannatada aga sinu ööuni. See omakorda lööb sassi hormoonid, mis tekitavad näljatunnet. Surnud ring, kas pole? Seega, hoia ületundide hulka kontrolli all ja kui vaja, räägi oma töökoormusest ülemusega. Proovi rohkem jala käia ja kasutada lifti asemel treppi. Kui käid tööl bussiga, välju sellest koju sõites paar peatust varem – nii saad vajalikud sammud siiski täis teha. Pealegi, kui oled päeval füüsiliselt aktiivne, on ka sinu ööuni kvaliteetsem.

5. Töö tekitab sinus stressi. Tööde tähtajad on kohe saabumas ja sul pole õrna aimugi, kuidas sa kõik õigeks ajaks valmis saad? Stress võib olla kaalutõusu peamine süüdlane, kuna keha toodab siis rohkem stressihormoon kortisooli. Sa pead stressiga midagi ette võtma – proovi joogat, meditatsiooni, mine kinno või tee midagi koos sõpradega. Loe ka: 11 märki, et oled kannatanud stressi käes juba liiga pikka aega.

Allikas: Bright Side