Ja jutt pole tegelikult mitte ainult neist, kes on juba menopausi jõudnud. 2015. aasta novembris uuriti 15 000 meest ja naist vanuses 18-90 eluaastat ning tuvastati, et kopsaka keskkohaga normaalkaalulised elavad vähem kui ülekaalulised või rasvunud, kel rasvkude on ühtlaselt üle kogu keha laiali jaotunud.

Lühidalt: su tervis sõltub palju enamast kui vaid riiete suurusest.

Teadlased rõhutavad, et oluline, mis loeb, on keha koostis. Juba varasemast on selge, et rohke kõhurasv, mis koguneb kõhuõõnde siseorganite ümber, mõjub soodustavalt südamehaiguste ja diabeedi tekkele, kuid uute uuringute valguses lisandub neile enneaegse surma, ja eriti just kardiovaskulaarse surma risk.

Teadlased aga ei väida sugugi, et ülekaalulised ja rasvunud inimesed ei peaks kaalust alla võtma. Tervisliku kehakaalu saavutamine tuleb igal juhul kasuks.

Seni kuni pole tehtud uuringuid, mis vaatleks spetsiifilisi faktoreid, näiteks lihasmassi suuruse ja vööümbermõõdu seost, suuri üldistusi siiski teha ei saa. Teadlased soovitavad inimestel järgida üldiseid tervisenõuandeid – söö hästi ja tervislikult, püsi normaalkaalus ja liigu piisavalt.

Allikas: InStyle