2. Muutke oma toitumisharjumusi. Hea tervis sõltub suurel määral sellest, mida sööte. On teaduslikult tõestatud, et mõned toiduained vähendavad teatud haigustesse, näiteks vähki, haigestumise ohtu. Üle 40-aastaste ostukorvis peaks olema kindel koht toiduainetel, mis sisaldavad oomega-3-rasvhappeid (rasvane kala, krevetid, heeringas) – need aitavad leevendada depressiooni ja on südamele kasulikud, samuti antioksüdante (puu- ja köögivili ning marjad), mis võitlevad vabade radikaalidega. Kas olete valmis oma toitumisharjumusi paremaks muutma?

3. Seerum on ilutoimingutes i-le täpiks. Kui olete sellest nahahooldustootest siiani mööda vaadanud, siis nüüd on aeg seerumile oma kosmeetikakotis ruumi teha! Pärast 40. eluaastat hakkab nahk kiiremini lõtvuma, mis toob rohkem välja kortsud ja pigmendilaigud. Nahk vajab kiiresti imenduvaid erihooldustooteid, mis on sobiva koostise ja vedela konsistentsiga. Kuna seerum on kontsentreeritud koostisega, piisab ühest-kahest tilgast. Kandke seda sõrmeotstega tervele näole, liikudes näo keskosast väljapoole. Olenevalt sellest, kui kuiv on teie nahk, kasutage ainult seerumit või kandke pärast seda nahale ka päevakreemi või õhtul öökreemi.

4. Värskendage nahka ka öösel. Miski ei toeta naha uuenemist sama hästi kui kosutav ööuni. See peab paika eriti siis, kui samal ajal kasutada ka öökreemi, mis sisaldab rohkelt hüaluroonhapet ja ramnoosi – need leevendavad tõhusalt nahaärritust ja punetust ning annavad pärast ärkamist nahale uut elujõudu.

5. Päikesekaitse on väga oluline. Kuidas meile küll meeldib päikese käes viibida! Aga sellega ei tohiks liialdada. UV-kiirgus kahjustab kollageeni ja elastiini tootmist, põhjustades nii naha enneaegset vananemist. Lisaks võib päikesekiirgus tekitada pigmendilaike.

Allikas: Südameapteek