Iga algus on raske! 4 vaprat naist, kes võtsid kätte ja asusid elu uuenduskuurile
Iga algus on raske. Eriti raske on alustada tervislike muudatustega, sest me kõik ju teame, kui mõnus on lubada endale kõiki hüvesid. Siiski võtsid neli vaprat naist kätte ja asusid elu uuenduskursile.

Kas oled juba pikemat aega hoogu võtnud, et iga hommikut joogaga alustada või iga päev raamatut lugeda, kuid pole esimesest katsest kaugemale jõudnud? Pole ime, sest uuringute järgi võtab uue harjumuse juurdumine aega keskmiselt 21 päeva. Pakkusime neljale naisele välja 30päevase eksperimendi, viimaks sisse muudatusi, mis nende elu paremaks teeksid.
Suhkruvaba dieet
Kaia (33): “Otsustasin teha teoks ammuse plaani loobuda suhkrust. See on uskumatu, kui palju me seda iga päev endale teadvustamata tarbime. Suhkur on peidus isegi toitudes, kust seda otsidagi ei oskaks: näiteks krabipulkades, määrdejuustus ja leivatoodetes.
Suhkruvabu dieete guugeldades selgus, et variante on mitu – kas vältida absoluutselt kõiki suhkruallikaid, kaasa arvatud magusad juurviljad (näiteks peet ja bataat), või valida leebem dieedivorm. Otsustasin jätta menüüsse puu- ja juurviljad, kuid loobusin kõigest muust, kus aimasin suhkrut peituvat.
Alustuseks otsisin köögikappidest üles kõik toiduained, mis vähegi plaani saboteerida võinuks, seega rändasid peitu nii suhkur, mesi, šokolaad kui ka müsli.
Üldiselt oli toitumisplaani järgimine üllatavalt valutu. Suutsin ka abikaasa dieeditama meelitada! On suureks toeks, kui ka kaaslane kodus šokolaadi ei mugi, samal ajal kui sina magusaisu käes piineldes mööda seina üles tahaksid ronida. Olin tõeliselt üllatunud, kui vähe tekkis hetki, mil oleks tahtnud käe kapi otsa peidetud kraami järele sirutada. Ju see menüüsse jäänud puuviljade tõttu nii oli, sest tõsiste suhkrust loobumisega kaasnevate võõrutusnähtude käes ma ei vaevelnud.
Vahest kõige raskem oli eksperimendi ajal süüa harjumuspärase soola-suhkruga maitsestatud hommikupudru asemel üsna maitsetut körti. Sõbrannadega kokteilibaari sattudes tuli baarmeniga pisut nõu pidada, leidmaks võimalus kokteilist siirup välja jätta nii, et joogi maitse ei kannataks. Endalegi üllatuseks osutusid sellised kokteilid nii heaks, et plaanin seda nippi ka edaspidi kasutada.