“Näen tihti naisi ootamas toetust ja tagasisidet oma ülemuselt, mehelt, sõbrannalt – need on suurepärased boonused, kuid tegelikult elab enesekindlus meie endi sees,” tõdeb Sirli Sillasoo.

Miks unistused ei täitu?

Paljud unistused takerduvad vähese enese­kindluse taha. Me kõhkleme endas, oma oskustes ja teadmistes ning usaldame rohkem teisi kui iseennast. Kas ma ikka saan sellega hakkama? Mis juhtub, kui ma läbi kukun? Mida teised küll minust mõtlevad?

“Sa usud, et keegi teine teab täpselt, et sa pole võimeline olema kirjanik või juhtima oma ettevõtet, mis siis, et tema ise pole iialgi midagi ligilähedast teinud või teha proovinud,” sõnab Sirli. “Väljast tulev surve on tihti nii suur, et sa oled kaotanud juba enne alustamist!”

Miks lähedased meis kahtlevad või meid tagasi hoiavad? Selleks on kaks põhjust:

1) nad kardavad, et saame haiget,

2) nad ise ei julgeks seda teha ning jagavad oma hirme.

Elutreenerina aitab Sirli peatada kahtlemise ja asuda tegutsema unistuste nimel. “Minu kliendid on loobunud töökohtadest, mis nende silmi enam särama ei pane, rajanud ettevõtteid, alustanud raamatu kirjutamist, kolinud elama uude riiki ning langetanud kümneid kilosid kehakaalu,” loetleb ta.

Igasugune ebakindlus on kinni kahe kõrva vahel – meie mõtlemises. See tähendab, et ka enesekindlust on võimalik õppida. Selleks on vaja teha kaht:

1) mõelda õigesti,

2) tegutseda.

“Kui hakkad püüdma oma unistusi ja tegema seda, mida sa soovid, järgides intuitsiooni, hakkab kasvama ka enesekindlus,” tõdeb Sirli.