Kuidas süüa?

Sinu toidulaual võiksid kindlasti sisalduda toiduained, mis sisaldavad monoküllastamata rasvhappeid (neid sisaldub avokaados, pähklites, seemnetes ja oliiviõlis). Kuna mainitud toiduained on aga väga kaloririkkad, tuleks kindlasti nende söömisel hoida kogused kontrolli all. Väga kasulikud on mustikad – lisa neid salatitesse ja smuutidesse. Söö regulaarselt ka ananasse, mis sisaldavad rohkesti seedimist soodustavaid ensüüme.

Ohtralt kõhusõbralikke kiudaineid leidub pirnides, marjades, ubades ja köögiviljades. Söö ka täisteratooteid, mis tekitavad pikaks ajaks täiskõhutunde – nii ei tunne sa enne järgmist toidukorda nälga ega isusid rämpstoidu järele.

Olulised on ka valgud, kuid näiteks kohupiima ja jogurtit valides eelista alati naturaalseid variante maitsestatutele – viimastes leidub palju suhkrut, mis su keskkohale sugugi kasuks ei tule.

Millest kindlasti hoiduda?

Transrasvad (neid leidub muuhulgas kommides, müslitahvlites, küpsistes ja teistes pagaritoodetes) on tervisele üldiselt kahjulikud, eriti aga su kõhupiirkonnale. Harju end kauplustes toodete silte vaatama – kui tootes sisaldub hüdrogeenitud rasvu, pane see riiulile tagasi. Väldi rasvast liha, poolfabrikaate ja suhkrurikkaid jooke, samuti hoidu alkoholist. Kui teatud magusained, piima- või kondiitritooted ajavad samuti su kõhu punni, siis loobu ka neist.

Allikas: Popsugar Fitness