Uuringu läbiviijad jälgisid 47 ülekaalulise mehe ja naise kaalukaotuse protsessi, kasutades spetsiaalset programmi, mis oli ühendatud katsealuste kaaludega. Esmalt anti kõigile üldised soovitused, kuidas süüa ja treenida (tuleks juua rohkem vett, rohkem jalutada, süüa vähem snäkke, eelistada pigem köögi- ja puuvilju). Katses osalejatel paluti end iga päev kaaluda.

Uurijad said programmi abil jälgida, kui tihti end tegelikult kaalutakse ja millised numbrid kaalul jooksvalt kajastuvad. Selgus, et mitte kõik ei kaalunud end igapäevaselt, nagu lubati.

Pärast pool aastat kestnud katsealuste jälgimist ilmnes, et need, kes kaalusid end igapäevaselt (51% katses osalenutest), olid kehakaalust kaotanud keskmiselt üheksa kilogrammi. Kes kaalusid end viis päeva nädalas või harvemini, kaotasid sama perioodi vältel keskmiselt kolm kilogrammi.

Uuringu kokkuvõttes märgitakse, et igapäevane kaalumine aktiviseerib eneseregulatsiooni, mis tingib käitumise muutumise – inimene teeb teadlikumaid valikuid, mis viivadki kaalulanguseni.

Allikas: Pop Sugar