Fashionista rääkis nii dermatoloogi kui ilukirurgiga, et saada teada kõik detailid huulte suurendamise kohta. Kuna just ajutised täidised on parimaks valikuks neile, kelle jaoks sellised protseduurid uued on, siis järgnevalt keskendumegi peamiselt just sellele lahendusele.

Loe edasi ja saa teada kõik, millega peaksid kursis olema enne huulte korrigeerimist, protseduuri ajal ja pärast seda.

Leia parim arst
„Kui asi puudutab huulesüste, käivad teadus ja kunst käsikäes,“ ütleb Dr Marina Peredo, sertifitseeritud dermatoloog, kellel on kontorid nii Manhattanil kui Long Islandil. „Minu arvamus on: esikohal pole mitte nõela sees olev aine, vaid inimene, kes seda nõela hoiab.“ Huuled on näo ühed kõige delikaatsemad osad ning väärivad vaid mitmeaastase kogemusega arsti tähelepanu. Dr Peredo soovitab esimeseks taustauuringuks surfata internetis, samuti kuulata sõprade soovitusi ja vältida kahtlase väärtusega allikatest tulevaid sooduskuponge või muud veidrat. Dr Jeffrey B. Wise, sertifitseeritud näo ilukirurg, keda võib leida samuti Manhattanilt ja ka New Jerseyst, nõustub: „Kindlasti on vaja teha kindlaks, et arst oleks põhjalikult koolitatud ja omaks sertifikaati. Lisaboonuseks on minu arvates, kui inimene on ka spetsiaalselt just näo esteetikale keskendunud.“ Uuri lähemalt ka nende tagasisidet internetis. „See ei saa küll garantiid tagada, aga saab kinnitada, kas üldiselt teeb see arst head tööd või mitte.“

Dr Peredo sõnul lähevad tema juurde mitmed kliendid näitlejanna Angelina Jolie pildiga, näidates, et soovivad saada just tema kurikuulsate huulte sarnast tulemust.

Mis nõela sees peitub?
„Kui võtta arvesse 2016.aastat, siis võib öelda, et enamik inimesi lasi enda huultesse süstida hüaluroonhappe segu ning sellega on seotud brändinimed nagu Juvederm, Restylane, Restylane Silk või Belotero – muidugi on neid veel, aga just need nimetatud on kõige tuntumad,“ ütleb Dr Wise. Tema lemmikuks on Juvederm Ultra Plus, kuna tegemist on sileda ja etteaimatava tulemusega täidisega. Dr Peredo eelistab kasutada aga Juvedermi ja/või Restylane Silki, olenevalt sellest, missugune on patsiendi soovitud tulemus. Hüaluroonhappe süstid on geelilaadse tekstuuri ja kvaliteediga ning need annavad huultele neis puudu oleva volüümi. Tegemist on naturaalsete ja ohutute süstidega – Dr Wise ütleb, et tema 25 000 kuni 50 000 patsiendi seas pole mitte ühelgi tekkinud allergilist reaktsiooni. Dr Peredo sõnab, et kuigi brändid ja nende tooted on laias laastus väga sarnased, on neil erinevaid omadusi. Näiteks kasutab ta Juvedermi volüümi ja täidluse lisamiseks ja Restylane Silki struktuuri loomiseks. Viimast eriti vanemaealiste klientide puhul, kes soovivad rohkem definitsiooni kas vaid huule äärtesse või peamiselt ülahuule keskosasse. „Mina kutsun seda süstla otsas olevaks huulepulgaks. Seega, kui seda huultesse süstin, pole tulemuseks ilmtingimata väga täidlased huuled, kuid väga-väga siledad,“ selgitab ta.

Keha lagundab happesegu huultes ajapikku. Dr Wise ütleb, et patsiendid tulevad tema juurde tavaliselt tagasi viis kuni kuus kuud pärast viimast protseduuri, kuid olenevalt iga inimese keha protsessidest võib kõige varem tagasi tulla juba kolme kuu möödudes. Dr Peredo ütleb, et tema jaoks on see aeg kuus kuni üheksa kuud. Tema sõnul püsivad täitesüstid huule äärte osas pärast iga korrigeerimist kauem.

Kui soovid oma huuli tagasi selliseks nagu need varem olid, on see võimalik
Kui tahad kiiremini, enne loomulikku „hajumist“ huulte varasemat välimust tagasi, saab arst süstida huultesse nii-öelda vastupidist efekti tekitavat ainet nimega hyaluronidase, mis aitab täidisest koheselt vabaneda.

Kui soovid aga täitesüstide kasutamisest täielikult loobuda, ei pea sa muretsema, et huuled näevad pärast välja nagu õhust tühjaks lastud sardellid. „Üldiselt võib öelda, et pärast ükskõik, missuguseid korrigeerivaid huulesüste lähevad ajapikku nii huule üldine kuju kui selle piirjooned tagasi oma varasemasse väljanägemisse,“ ütleb Dr Wise. Kõik oleneb lihtsalt sellest, kui kaua võtab sinu kehal aega hüaluroonhappe lahustamine ja sellest vabanemine.

Kui valus protseduur on?
Ei, see ei ole väga valus. Enamik arste kannavad huulte piirkonnale eelnevalt paikset tuimestavat ainet ning samuti on juba nõelas endas veidi tuimestit sees. Dr Peredo ütleb, et ta peab tegema vaid neli kuni kuus nõelatorget, kui klient soovib vaid lisavolüümi. Samal ajal võib aga huulte piirjoonele keskendumine rohkem torkeid tähendada – umbes 20.

Protseduur ise oleneb kõige enam arstist ja näiteks Dr Wise kasutab omalaadset lähenemist. „Me ei kasuta tegelikult nõelu – me kasutame teatud tüüpi kanüüle,“ ütleb ta. „Kanüül on siledama otsaga või peenike toru, mis näeb välja nagu nõel, aga pole terav. Kõigepealt asetab ta huule nurkadesse kaks väikest nõela ning seejärel võtab appi minisuuruses kanüülid, millega justkui liugleb üle huulte. See küll kõlab keeruliselt, aga Dr Wise kinnitab, et protseduur on mugav ning tulemuseks vähem paistetust ja verevalumeid, kui tavasüstide puhul.

Taastumise aeg
Ükskõik, missugust tehnikat arst kasutab, teatud paistetus ja verevalumite teke on paratamatu. Need peaksid aga kestma kõigest mõned päevad – kõige kauem nädala. Dr Peredo hoiatab, et nädal enne suurt üritust ei ole hea mõte lasta oma huuli täidlasemaks süstida. Anna neile aega paranemiseks. Ta soovitab hoiduda protseduurile järgneva 48 tunni jooksul ka alkoholist, trenni tegemisest ja suudlemisest. Dr Wise soovitab paar päeva pärast süstide tegemist ka magades püüda hoida huultel veidi kõrgendatud tähelepanu. Ta soovitab protseduuri järgselt patsientidele homöopaatilisi preparaate nagu mägiarnika ekstrakti, mis aitab nii paistetusel kui verevalumitel kiiremini alaneda. Mõlemad arstid soovitavad teha ka külmakompresse.

Säilita oma huulte proportsioonid
Parim viis mitte lõpetada nagu ekstreemne versioon mõnest tõsielustaarist, on täitesüstidega järk-järgult katsetada ning alati jätta alles oma huulte proportsioonid, pidades silmas ka visuaalset tasakaalu. Just seetõttu on oluline leida kogenud ilukirurg. Dr Wise ütleb, et alumine huul on juba loomulikult umbes kaks kolmandikku suurem kui ülemine ning see tasakaal peab jääma alles, kuna sa lisad oma huultele lihtsalt üldist volüümi. Ka sümmeetria on oluline. „Kui erinevad näopooled võivad olla õed, siis mõlemad huule pooled peavad olema kaksikud – kui suurus kaldub ühele või teisele poole, on see väga märgatav,“ ütleb Peredo, kes on ka ära öelnud patsientidele, kes on liiga palju täidist soovinud.

Mõlemad arstid soovitavad esimesel korral katsetada võimalikult väikese täitesüsti kogusega ning paluvad tagasi tulla alles mõni nädal pärast esimest protseduuri, kui klient on veendunud, et neile selline välimus meeldib ning nad on ka täpselt selged, kui palju täidlasemaid huuli nad soovivad.

See pole odav
Protseduuri hind oleneb selle läbiviijast, arsti asukohast ja ka keerukusest. Näiteks Manhattanil, kus hinnad on alati kõrgemad, on spetsialistide sõnul hinnad alates 500st eurost kuni 2000ni ning seda ühe protseduuri kohta. (Üks protseduur võib tähendada mitut külastust ja korrigeerimist, seda eriti inimese puhul, kes huuli esmakordselt süstida laseb, täpsustab Dr Peredo.) Sellele vaatamata on tegemist üsna kuluka harjumusega.

Püsiv huulte korrigeerimine
Neile, kes soovivad huulte välimust täiustada pikemas perspektiivis, on püsiv lahendus nii rahakotisõbralikum kui ajasäästlikum. Patsiendid peaksid sel juhul külastama ekspertkirurgi nagu Dr Wise, kes eelistab näiteks tahkeid silikoonist huuleimplantaate brändilt PermaLip. Implantaate on kolmes erinevas suuruses, mida saab omakorda kohendada vastavalt suu pikkusele. Need sisestatakse mõlemast suunurgast läbi kahe millimeetri suuruse sisselõike. Dr Wise kasutab sel juhul kohalikku tuimestust ning patsiendid võivad püsivate implantaatide puhul oodata suuremat paistetust ja enam verevalumeid kui täitesüstide puhul. Silikoon võib kena püsida kogu elu, kuid implantaatide täielik eemaldamine ei ole keeruline protseduur, sest vastupidiselt näiteks vedelate ainete süstimisele on tegemist siiski tahke ainega, mida saab eemaldada sama protseduurina nagu seda sisestati ning seda vaid mõne minutiga. „Kusjuures, implantaadid on palju populaarsemaks muutumas kui varem, peamiselt seetõttu, et neist saab nii lihtsalt vabaneda,“ ütleb Dr Wise. Ameerikas jääb huuleimplantaatide hind veidi alla 2000 kuni 5000 euro vahemikku.

Allikas: Fashionista