"Valge annab kahtlemata signaali, et olen uuteks algusteks valmis. Valge on justkui millegi algus. See on optimismi värv. Ja kahtlemata on valge pulmariiete värv," arutleb Kolga.

Tõepoolest, presidendi vastuvõtul särasid valges naised, kes võiksid vabalt oma kaaslaselt abieluettepanekut oodata. Näiteks Kadri Simson on juba pea kolm aastat nautinud ärimees Teet Soormi seltskonda. Simson on kiitnud ka, et Soormi puhul on tegu väga hea mehega. "Toetan teda nii heas kui halvas," kinnitas ta hiljutises intervjuus. Kuigi paar on pikalt koos olnud, pole pulmakellad veel helisenud. Üks on selge - vabariigi aastapäeval olime tunnistajaks, et endine Tartu miss näeb valges oivaline välja.

Seda sama saab öelda ka vandeadvokaat Allar Jõksi pikaajalise elukaaslase Heidi Vilu kohta, kes sahises ERMis ringi Ketlin Bachmanni kleidis, mis sobiks hästi ka pulmarüüks. Kui Jõks vilksamisi presidendikandidaatide seast läbi käis, uuriti temalt, millal ta plaanib Heidi Vilust ausa naise teha. Seniks pole aastast 2011 koos olnud paar pulmadest teada andnud. Ka Vilu tegi elukaaslasele vihje?

Muusik Tanel Padar, kes läks mõni aeg tagasi skandaaliga lahku oma kauaaegsest kallimast Kristel Mardisoost ja leidis õige pea uue kaaslase, võib küll veel pulmadega oodata, sest piltlikult öeldes on paar koos olnud vaid viis minutit. Siiski liigitas moekunstnik Ülle Pohjanheimo just Lauren Villmanni valge rüü pruutkleitide sekka ja mainis, et seda poleks vastuvõtul päästnud ükski statement aksessuaar. Seega võib kauni figuuriga Lauren kleidi kappi panna ja jätta suuremat sündmust ootama.

Voldemar Kolga mainib, et valgele kleidile võib anda igasugu tähendusi, kuid üks on kindel: sellega vastuvõtule minna on julgustükk. Teiste seas said selle julgustükiga hakkama ka naised, kes on juba abielus - näiteks Kristina Ehin sahises oma haldjalikus kleidis läbi saali ja pälvis moekriitikute aplausi. Moekunstnik Ülle Pohjanheimo mainis, et poetess Kristina Ehini valge tualett jäi hea maitse piiridesse. "Selle kleidi päästab A-lõige. Kui kleidil olnuks keskel valge vöö, oleks see meenutanud juba pruutkleiti."

Huvitava faktina toob Kolga välja, et valge mõjub naise seljas ka justkui lõuend, kuhu saab joonistada sinise, kollase või punasega. Just sellises kleidis oli presidendi vastuvõtul Euroopa Komisjoni pressiesindaja Annikky Lamp koos elukaaslase Juhan Lepassaarega. Ehk kuulutavad need optimistlikud joonistused just preili Lampile pulmakellasid?

Vaata ka teisi valgeid kleite vastuvõtult!