JÕULISEST PUNASEST SÄRTSAKA ROOSANI
„Selle kevade üks signaalvärve – punane – ei jäta ükskõikseks kedagi ning sobib kõigile. See jõuline värv on ühtaegu sensuaalne, ligitõmbav ja intrigeeriv – punasesse võib vastavalt kandja soovile riietuda kas pealaest jalatallani või valida kogu komplekti värskendamiseks vaid üks kõnekas erkpunane detail. Ka tihti kevadisteks moelemmikuteks olevad roosad – eredast fuksiast kreemika roosamannatoonini – pole kusagile kadunud ning nende kombineerimine punasega mõjub eriti kaasaegselt,“ räägib Britta Ratas.

INDIGOSININE VÕI UNISTUSTESININE
„Punaste spektri vastaspoolel on koha sisse võtnud tugevad ja sügavad sinised, mis moodustavad punasega energilisi kontraste. Lisaks keemiliselt säravale indigole on üheks moetooniks ka loomulikum pastelne taevakarva helesinine,“ kirjeldab Britta Ratas.

METSAMUSTRILINE TAIMERIIK
„Looduslikumaid noote aitab kevadmoodi lisada mitmekesine roheliste palett ning mustrites domineerivad taimemotiivid. Kirjut kevadeklassikat – lilleõisi – jagub rõivastele omajagu, kuid modernsemat suunda näitavad eelkõige julges koloriidis troopilised lehemustrid ja lopsakamad õiemotiivid - seda isegi meestemoes,“ lisab Ratas.

RÄNNAK KÕRBETOONIDES
„Kogu värvipillerkaari kõrval võtab kevade edenedes maad ka safarist ja Metsiku Lääne meeleoludest kantud vaoshoitumas gammas suund, mille valget ja beeži tuuma aitavad elavdada üksikud pastelse kollase sähvatused ja eriliste läigetega pinnatöötlused. Suvel muutub siluett eriti põnevaks – kihilisemaks, boheemlaslikumaks ja lendlevamaks, moes on plisseerkangad ja ka eri kangaste kombineerimine ühtseks hooletult elegantseks tervikuks,“ lõpetab Britta Ratas kevadiste moetrendide ülevaate.

Kaubamaja kevadise moeetenduse juhatas looga „Naine“ sisse ainult selleks õhtuks kokku tulnud bänd, kuhu kuuluvad Leslie da Bass & Evelin “Elastiknaine” Võigemast. Moelaval astusid lisaks modellidele üles fotokunstnik Sigrid Viir, Kaubamaja ilulegend Maie Reier, teleikoon ja ärinaine Merle Randma-Aru, jalgpallikohtunik Anni Rahula, ajakirja Säde peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja, tekstiilikunstnik Signe Kivi, teleprodutsent Triin Luhats, aeroobikatreener Diana Valge, ooperilaulja ja lauluõpetaja Sigrid Mutso, laulja ja näitleja Sandra Ashilevi, ehtekunstnik Kriss Eglite ja teised. Moeetenduse stilistika tegi Liisi Eesmaa, lavastas Helina Reinjärv, etenduse muusika pani kokku DJ Inga Vatsk-Laasner.