Hetkel on vist suht turvaline öelda, et see sõna on 90-ndad ja sport.

Millised esemed on sinu garderoobi n-ö võtmeesemeteks?

Loomulikult mütsid ja T-särgid. Mütse on mul palju ning need on mulle väga olulised. Sama lugu on T-särkidega. Olen alati ise T-särkidele graafikat kujundanud või teiste kujundajate särke fännanud. Viimase aja suur lemmik on bändisärgi žanr.

Kui palju viimase aja trende jälgid ja nendega kaasas käid? Kas tead, mis 2018. aastal kuumim sõna on?

Eks see “kuum sõna” on suhteline. Ma jälgin väga kindlat moesegmenti, mida nimetatakse sellise nõmeda sõnaga nagu “streetwear”. Ka kõige kõvemad tüübid (Ronnie Fieg, Jeff Staple, Virgil Abloh, Nigo jms) valdkonnas ei ole suutnud sellele minu teada paremat nime panna. Olen selles väga sügaval sees ja imestan päris tihti, kuidas Eesti kõige retsimad moemogulid kuulevad mingitest asjadest, millest streetwear’is on juba ammu klišee saanud, esimest korda. Seda on isegi kohati naljakas jälgida. Tunnen päris tihti, et olen seetõttu paljudest targematest inimestest natuke ajast ees. See n-ö pärismood varastab ju suurema osa asju subkultuuridest. Ma olen üle 20 aasta olnud osa ühest subkultuurist ja vaatan kõikide siinsetega naeratades pealt, kuidas meie asju üle võetakse ja muule maailmale esitletakse.

Sinuga moest rääkides ei saa üle ega ümber ketsidest. Mis on viimase aja ketside kõige kõvem sõna, milleta sina ka hakkama ei saa? Mitu paari ketse eelmisel aastal soetasid? Mis selle aasta eesmärk on?

Viimase aja kõige kõvem sõna on Off White ja Virgil Abloh. Tema koostööprojekt Nike'iga kandis nime “The Ten” ja see on vaieldamatult 2017. aasta kõige suurem ketsiuudis. Suutsin ka ise järelturult ühe oma lemmikmudeli kätte saada. Ajasin neid taga päris pikalt, panin mängu kõik oma kontaktid kõige kõrgemate meesteni välja. Kuulsin, et mu palve käis isegi Nike'i Euroopa kontoris ära. Mitte midagi. Lõpuks kohtusin internetis ühe Londoni kutiga, kes mulle oma paari kolmekordse juurdehindlusega maha müüs. See oli hea hind võrreldes sellega, mis hinnaga muud mehed seda ketsi ostsid. Töövõit. Kvantiteedi osas eesmärke ei ole. Kindlasti tahaks mõne Air Jordan 3 sellel aastal oma kollektsiooni lisada. Esimene litter käis juba ära Super Bowli poolaja show'l, kus maailm kohtus Justin Timberlake’i ja Tinker Hatfieldi Air Jordan 3-ga, mis samal hetkel ka müüki paisati ja minutitega maha müüdi. Timberlake AJ3 järelturu hind kõigub praegu 1500 ja 2500 $ vahel.

Ketse loovad lisaks spordibrändidele suured moemajad, nagu Balenciaga. Mida nende loomingust arvad ja kas paneksid jalga?

See ongi nüüd see naljakas nähtus, mis aina suuremaid tuure kogub. Mind on siiamaani kõik see suhteliselt külmaks jätnud, aga Balenciaga ongi n-ö praegusaja esimene, kes sai õnnestunud jalatsiga hakkama enne subkultuuri jõudnud trendi. Seda uut n-ö ugly dad sneaker'i voolu tahtis alustada Kanye West oma Adidase jalatsiga Yeezy Boost 700 “Wave Runner”, aga Balenciaga jõudis napilt ette ja Kanye õnnetuseks suhteliselt hästi õnnestunud disainiga. Triple S sai superpopulaarseks ning Kanye pauk kõlas seetõttu poole vaiksemalt. Loomulikult on moemajadelt varem ka kantavaid ketse tulnud. Üldiselt olen mina sellel teemal ikkagi see “tõsipea” – andke mulle üks hästi disainitud ja korraliku stooriga korvpalli- või jooksukets ja ma olen õnnelik.

Millised brändid sind kõige rohkem köidavad? Mida su garderoobist leiab?

Nike ja Air Jordan ning mõni haibitum Adidas ja Karhu. Kolm triipu puhtalt sportlikust huvist, et what is all the fuzz about. Sisimas olen lapsepõlvest saadik läbi ja lõhki Nike. Kõik mu iidolid on alati Nike'i kandnud ja sealt ka see pisik külge on jäänud.

Kui tihti ülikonna selga tõmbad ja kas siis eelistad ikka kinga kanda või kuidas selle viisaka riietusega lood on?

Ülikond ikka aastas mõned korrad, eriti aasta lõpu poole. Aga kinga? What kinga? Mul on elus vist kaks paari kingi olnud ja mõlemad umbes 9. klassis. Saabas – jah; king – big no. Piduliku riietuse juurde käib pidulik kets. Kas midagi eriti aegumatut või mõni luksuslikum disainerikoostöö toss.

Milline on stiilne naine?

Stiilne naine on maitsekas ja suurema osa ajast katavad kõiki ta kehaosi ägedalt kombineeritud riided. Instagramis on üks lahe tsikk @miniswoosh. Võib-olla veits klišee, aga muidugi ka Mira Duma. Eestis panevad ägedalt minu arvates I Wear Experimenti Johanna ja noor lauljatar Maian.

Mis võiks ühe stiilse naise garderoobi kindlasti kuuluda?

Mega hot pesu, sest kõik muud vastused oleksid siia lõppu olnud mega igavad.