Nüüdseks on aega mööda läinud üksjagu. Teadmisi tuleb teadupärast aeg-ajalt värskendada. Seekord leiame end fotograaf Krõõdaga aga hoopis Fahle maja eest, kus uksele tuleb vastu Tantra Sandra – just seda nime kasutab energiline ja sooja olemisega koolitaja. Ta juhatab meid salongi, kus istub juba mitu naist.

Aspekt, mille poolest olukord kahe aasta tagusest radikaalselt erineb, on ruumis viibiv meesterahvas. Nimelt demonstreeritakse siin võtteid elava modelli peal. Pean tunnistama, et esimese hooga ei näinud ma selles mitte niivõrd suurepärast koolitusvõtet, kuivõrd üsna jaburat olukorda, mille tahtsin oma silmaga ära näha.

Sandra annab alustuseks teada, et kohal on ka ajakirjandus – ehk meie Krõõdaga. Meil pole küll ühtki kurja plaani, ent Sandra muigab hiljem, et tavaliselt on esimese tunni lõpuks juba kõik ropud naljad ammu ära tehtud, ent seekord on inimesed väga vaoshoitud.

Üsna selgelt tunnetatav on meesmodelli ärevus. Nimelt on ta selles ametis esimest korda. Muidu on Sandral neli modelli, kes aeg-ajalt abiks käivad. Mees on muidu igati avatud ja sõbralik. Sandraga on ta tuttav nii-öelda kliendina, teraapiasse tuli ta esmalt koos naisega. Seda, et teraapia positiivselt mõjus, võib aimata juba asjaolust, et ta nüüd kompleksi­vabalt meie ees alasti on. Ruumis on ka tema naine; usaldusega teineteise ja koolitaja vastu näib neil igati hästi olevat.

Puudutuse vägi

Sandra alustab põhjaliku sissejuhatusega, kuidas siis õigupoolest meest puudutada. Puudutus ei võrdu massaažiga. Ta räägib loo kliendist, kellele puudutus oli midagi eriti erilist. Nimelt sattus Sandra juurde mees, kellel oli välja vahetatud südameklapp. Raske südamerikkega sündinu oli kasvanud üles haiglates. Ta oli tohutult lugenud, töiselt kõik saavutanud – ent keegi polnud teda eales puudutanud muidu kui arsti või hooldajana. See­pärast ta Sandra juurde tuligi.

Juba liftiga üles sõites kuulis Sandra, kuidas mehe süda peksab. Asendatud südame­klapp tegi kuuldavat häält ning peksma pani südame juba ainu­üksi naeratus. “See oli ilmselt kõige otsesemas mõttes süda­mete omavaheline suhtlemine,” meenutab Sandra, kes puudutustega tookord piirduski. Mehe süda ei oleks muud lihtsalt välja kannatanud.

Kui Sandra kliendile üks ühele intiimset massaaži teeb, on ta alati palunud kõigepealt fotot. Mitte välimuse hindamiseks. “Minu kehale peab teine keha meeldima. Ma ei küsi alastipilti, vaid portreed, ja siis ootan ära oma keha reaktsiooni. Mõnikord on fotol piltilus mees, sama hästi kui ajakirja­kaanelt, aga seal on midagi, mis minu keha ei suuda köita,” selgitab ta.

Koolitusel puudutab Sandra modelli alustuseks läbi villase kanga, see andvat soojust eriti hästi edasi. “Igal välgul on vaja oma pikse­varrast,” selgitab ta pinges kehaosade kohta. Nii rahustavat näiteks partneri pinges jalgu kas või see, kui need hoida enda intiimse, rahuldatud piirkonna vastas.

Kui hetk hakkab jõudma koolituse kõige põnevama osani, võtab Sandra välja pudelikese kookosõliga, millel on soojaveeanumas sulada lasknud. Õli on rafineeritud, seega pole sellel spetsiifilist lõhna. Soojendatud kookos­õli proovib Sandra enne oma käe peal. Peaasi, et liiga kuum pole – härra ärakärsatamine ei oleks kuigi seksikas ega romantiline. Kookosõlil on omad boonused: seda pole pärast vaja maha pesta, nii et pehme nahk jääb masseeritavale pealekauba.

Lingam-massaaži koolitus on iseenesest huvitav ka selle poolest, et otsapidi käib sellega kaasas tantraga seotud viis maailma näha, mis tingimata minu omaga ei klapi. Teisalt tundub mulle jällegi, et sellelt koolituselt võib rahumeeli võtta kaasa meelepärase osa ja toimib igal juhul. Taustsüsteemidega võid, aga ei pruugi nõustuda, aga rõõm füüsilisest puudutusest ei kao. Minu tagasihoidlikul hinnangul selle koolituse puhul kaotajaid ei ole!

Meesmodell võimaldab seda, mida üksnes dildode peal näidata ei saaks – nonde küljes pole lihtsalt ülejäänud meest! Ei naistel ega ka meestel pole ju see nii-öelda peamine erogeenne tsoon sugugi ainus. Kui Epp Kärsin õpetas oma koolitusel seeria kindlaid võtteid, siis Sandra näitab küll erinevaid variante, ent rõhutab, et kõik on vägagi individuaalne. Usaldatagu aga konkreetseid kehasid. “Aga ärge tegelege välja­pressimisega!” rõhutab Sandra. Puudutused ja massaaž on süsteem, kuhu ei mahu muud mõtted – ei rahast, tööst, lastest ega sellest, mida hommikusöögiks valmistada.

Ree peale tagasi

Sandra taust osutub esma­pilgul ootamatuks: “Olen ametilt maastikuarhitekt, aia­kujundaja. Üllatus!” Ta tegeleb aladega vastavalt hooajale. Aia­plaane tellitakse peamiselt kevadest sügiseni, aga kui lumi maha tuleb, on tal jällegi rohkem aega massaažiks. “Praegused koolitused ongi juba massaažihooaja lõpp. Tegutsen muidugi vaikselt edasi, mul on ka püsikliente, kes käivad kas kord nädalas või kuus,” räägib naine, kelle teekond praeguse “talveameti” suunas sai alguse kaheksa aastat tagasi, kui ta ise tantrakoolitusel käis.