„Tänapäeva noored on väga julged ja enesekindlad. Pigem on nende intelligentsusest tulenevalt oluline, et riietus ei oleks maitsetu ja vastaks etiketile. Paljud tahavad riietust, mis oleks ilus ja huvitav, aga mis ei oleks selline pilgupüüdja, et võiks liigse tähelepanu tõttu neile ebamugavaks minna,” selgitab Iris Janvier, et nad on aidanud leida õigele kehatüübile õige lõike ning andnud stiilinõu, mis värvid konkreetsele inimesele paremini sobivad. Tähtis on, et lõpetaja tunneks end tähtsal päeval endana, loomulikult ilusana ja tal oleks mugav olla.

Lõike valimisel soovitab moemaja jälgida, et riietus ei oleks liiga väljakutsuv, lühike või muud moodi sobimatu. "Lõpetamine on üritus, kus tuleb istuda, seista ja seda pikka aega. Riietus peaks olema kangast, mis ei kortsuks. Samuti peaks arvestama inimese kehaga, sest see peab sobima ja teda maksimaalselt kaunistama.”

IRIS JANVIER moepäev

Mis on suurimad vead, mida lõpetajad kipuvad tegema? „Koolilõpetajatel, eriti põhikoolilõpetajatel on ka emade-isadega koostöö tegemise vajadus, aga ma usun, et vanemad on täpselt samal arvamusel – laps peaks ennast hästi tundma. Miniseelikus, paljastava dekoltee ja läbipaistva kangaga kleidis vaevalt keegi ennast mugavalt tunneb,” lisab moemaja, et selline välimus ei ole ka üritusele kohane.

Enesekindlus ja mugavus

Trendisuundadest soovitab Iris Janvier kanda värve, eriti fuksiat, elektrisinist, koralli. „Ka sellised toonid, mis on muidu olnud julgemate ja trenditeadlikumate pärusmaa – näiteks terrakota,” tõdeb moemaja, et suvisel üritusel õigustavad värvid end sada protsenti. „Julgemate ja trenditeadlike noorte koolilõpetajate valikus on peale kleitide ka trendikaid pükse, kombineeritult kas sobiva pluusi või jakiga. Samuti on julge valik pükstükk.” Aga taas rõhutab moemaja, et kõik vastavalt sellele, kuidas kandja ennast mugavalt, moodsalt ja kaunilt tunneb. „Moes on olla endaga rahul. Enesekindlus ongi mood!”