Igapäevaselt mugav. Kus on mu teksad, T-särk, tagi ja ketsid – mees parimates aastates on valmis teie abiga oma tegusates päevades ringi mehkeldama. Aga õhtuti olen ma viks ja viisakas ehk lavavalaudadel näeb mind pigem smokingus või lihtsalt pidulikult, aga stiilselt, väljapeetult ja hoolitsetult. Nii mulle istub – päeval mugav, õhtul kena.

Millise teekonna on su isiklik stiil aastatega läbinud?

Ma olen täiesti tavaline Eesti mees, kellele tatikana ostis trussikuid ema, aga kes nüüd ostab ise brändiboksereid. Nali naljaks, aga eks ma veidi üritan neid tegumoode jälgida, millal siis kammida tukk külje peale ja millal kasvatada endale kitsehabe vms. Küll aga nagu päris Eesti mehel, on teinekord vaja naise silma, ütlemaks, mis on praegu okei selga panna ja mis pole.

Meenuta mõnda riietuseset, mida kunagi kandsid, aga enam ei tahaks selga tõmmata

Üheksakümnendatel proovisin paari nädala vältel kaasa minna selle n-ö dressi ja tossu lainega, aga sellest ei tulnud midagi välja, sest ma ei saanud lahti tundest, nagu oleksin just lõpetanud korvpallitrenni ja pannud kodu poole ajama duši all käimata. Kui ikka proovid endale selga ajada midagi, milles ei tunne end mugavalt, ei saagi sellest head nahka tulla.

Kui palju sind üldse huvitab see, mis on moes ja trendikas?

Kui nüüd aus olla, siis ilmselt peaks mind see rohkem huvitama, aga tavaliselt jätab suht külmaks. Selleks on mul üks hea sõber, kellega vahel poes käin, et enda garderoobi veidi uuendada. Aga mis käesoleval hooajal moes on – kas ruut või triip –, seda ei oska küll öelda. Ma pole ka nagu väga palju ühesuguste vau-vau soengutega mehi linna vahel silkamas näinud, seega hetkel olen täitsa tühi infost.

Kas eelistad pigem brände või see sind ei huvita?

Riiete puhul eelistan rohkem kvaliteeti. Kas see on bränd või mitte, ei ole mulle tähtis, aga tihtipeale on hea brändi riided lihtsalt korralikumast materjalist ja vastupidavamad. Eks masstoodangu tegemisel ei jää kõikideks detailideks nõnda palju aega ning massibrändide õmmeldud asjadest on kohe tunda, et tehtud on kiiresti, palju ja võimalikult suurele sihtrühmale.

Kui palju erineb su igapäevane riietus laval kantavast?

Lavariietus erineb kindlasti väga paljuski, aga kõik oleneb kontserdist või sündmusest. Kui tegemist on piduliku sündmusega, olen ikka täitsa vana kooli mees ehk asi peab olema paigas. Smokingul on omad nüansid, mida peab jälgima, ja tavalisel pidulikul ülikonnal teised. Mõned asjad on etiketis juba väga pikalt paigas ja neid ei tohiks rikkuda ning kui ei tea, kuidas täpselt on, siis tuleks mõnelt targemalt küsida.

Nimeta mõned mehed ja naised, kes on sinu silmis stiilsed

Igapäevaelus on enamik meie peavoolu lauljaid ja artiste väga maitsekad ning oskavad moevooluga kindlasti paremini kaasas käia kui mina. Meeste osas ei oskagi kedagi kohe välja tuua, aga nooremate naislaujate seast võiks välja tuua näiteks Grete Paia, kes on alati väga särav, kuid neid on kindlasti veel. Meil on ju kõik naised parajad maasikad ja meestest on ka nii mõnigi heas mõttes stiilne säga lavalaudadel rahvast hullutamas.

Milline on sinu arust stiilne naine?

Stiilne naine on selline, kes tunneb end mugavalt kõiges, mis tal seljas on. Enesekindlus on oluline ja enesekindel naine särab. Tähtis on vastav riietus välja kanda – näiteks kui kontsadega kõndimine välja ei tule, võib need ka jalga panemata jätta. Inimene peab teadma, milline on tema hing, küll siis on riietus ka õige. Kõik see kõlab läilalt, aga eks me elu olegi ilus, läila ja maasikamaitseline.