Ainult Jumal teab, miks ühel naisel on väikesed, teisel suured rinnad, ja Kurat teab, miks sellest on saanud moeküsimus. Miks naiste endi eelistused kümnendite kaupa vahelduvad ning miks see kõik on hakanud rängalt mõjutama nende psüühikat?
Isegi iidolite näitel ei saa öelda, et Marilyn Monroe, Sophie Loren, Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida ja Eva Herzegova oma võimsate büstidega oleksid ahvatlevamad kui neiurindadega Greta Garbo, Marlene Dietrich, Audrie Hepburn, Michelle Pfeiffer, Gwyneth Paltrow või Calista Flockhart.
90ndail tehti poisilikust Kate Mossist seksisümbol, tõestades, et kui tegutsed üliaktiivselt ja enesekindlalt, saavutad rohkem kui suure rinnapartiiga. Ning paljud naised panid tollal oma ebaõnnestumised automaatselt liiga suurte kumeruste arvele. Ükskõik millise kuju või suurusega rind võib teha naisele tuska, kui ta veendub, et teistsuguse büstiga naisel läheb paremini. Imestasin väga, kui igati arukas neiu tunnistas tõsimeeli: "Ma ei talu üldse oma parajaid, keskmisi, täiesti iseloomutuid rindu. Tahaksin kas hästi tillukesi nagu sõbrannal või siis võimsaid nagu mu õel."
Teisele naisele läks jälle sügavalt hinge mehe kompliment: "Sul on väga intelligentsed rinnad - väikesed, kikkis ja uudishimulikud." Kuigi see ei rahustanud naist - ikkagi soovib ta suuremaid.
Rindu tahetakse muuta nagu soengut. Kolleeg tunnistas, et kord välja minnes pushis ta rinnahoidja abiga oma büsti uhkeks. Tol õhtul nentis ta küll meeste suurenenud huvi, aga kui suvel tuli iga teine samasuguste rindadega vastu, hakkas siginema kahtlus, et kõik eevatütred kasutavad sama nippi. Ja siis, esmakordselt elus, tundusid talle omaenda tillukesed palju originaalsemad.

Varjab büsti meelega

Lauljanna Kadi Toom (19) pole tundnud kunagi mingit ärevust või ebameeldivust oma ilmeka büsti pärast, isegi kui sõprade ringis on rindade kohta teravat nalja heidetud.
Rinnad on naiste puhul loomulik teema, kuigi viimasel ajal on sihikule võetud hoopis tagapool. Rinnad üksi ei saakski olla relvad, sest naist vaadatakse harmoonilise tervikuna. "Ma ei riietu paljastavalt isegi laval," ütleb Kadi. "Jään tagasihoidlikuks, et mind tõsiselt võetaks. Püüan meelega büsti varjata  - seda suurem on vaataja huvi. Suurde dekolteesse vaadatakse - vaat kus! - ja huvi kaob."
Keskaegsed rüütlid minestasid, nähes kogemata jumaldatud naise pahkluud. Ja Kadi käib väga harva seelikus, minis üldse mitte. Ta ei pane pükste peale läbipaistvat toppi, samas armastab liibuvat riietust, vaoshoitud naiselikku stiili ja siidiselt pehmeid kangaid. "Siid võimaldab aimu anda, mis pluusi all varjul. Kui rõival on nööbid, on see väga võrgutav ja tekitab ahvatluse nööpe avada. Eriti kui paar ülemist on juba lahti. Noored tüdrukud kalduvad liialt palju näitama ja kaotavadki võrgutava salapära."
Et otsest tähelepanu rindadelt ära tõmmata, rõhutab Kadi õhtul välja minnes oma erilisi silmi ja kõnekaid huuli. Alles selle kaudu peaks vaataja jõudma kumerusteni. "Kui mul oleks paar numbrit väiksemad rinnad, ma poleks küll õnnetu. Mulle endale on tähtsamad silmad ja mõistus. Tegelikult on jumal igale naisele midagi head andnud, kasvõi varjatult, mis on samavõrd imetlusväärne nagu meeste meelest ahvatlev figuur."
Väga harva häirib Kadit mõni himur joodik või nilbe tüüp ja ta ei saa üldse aru, miks naised napilt riietudes relvastuvad just selliste rõõmuks. Samas on talle solvav, kui ahistatakse vaoshoitud, ent ahvatlevat naist põhjendusega - miks ta siis on selline! Piisab ühest nilbest pilgust, et Kadi tuju terveks päevaks rikkuda.

Partii publiku peibutamiseks

Tillukest kasvu lauljanna Gerli Padar (22) mängib Gerda rolli Rakvere Teatri lasteetenduses "Lumekuninganna". "Kui tõmbasin selga hingematva korseti, mis kaotas jäljetult rinnapartii, oli palju kergem tunne last mängida. Ütlesin õmblejale: "Vaat nii võikski olla!" Varem ega hiljem pole ma niisugust tunnet kogenud, sest laeval lauldes oli mu tõmbenumbriks just atraktiivne dekoltee ja rinnad. Soomlannad ja isegi nende mehed on käinud lava ees oma pahameelt välja valamas või siis on naernud. Eriti kõhe oli liikuda lavakostüümis koridoris laevakajutite vahel, kus ei saadud aru, et ruttan laulma ning loodeti, et pakun seksiteenuseid. Neil pole hilisõhtusest glamuurist mingit arusaamist!"
Gerlile ei meeldi veninud kampsunis artistid. Õnneks on Eesti tavaelus lauljannaga heatahtlikult käitutud, öeldud naljatades, et mis sul viga - sisened ruumi ja terve tuba on sind täis, kõigi pilk sinu dekoltees. "Nii oli see minuga juba 15aastaselt, mil alustasin esinemist Haljala varietees. Keegi sellesse halvasti ei suhtunud. Vend pole mind kunagi rindade pärast narrinud, vaid jagab alati soovitusi, mida selga panna."
Gerli kinnitab, et ta polnud mingi hukas plika, pigem on tänini moralist, kes ei lähe mehi teadlikult rindadega püüdma ega poolda üldist kombelõtvust. "Lavaelu on hoopis midagi muud. Seal võid panna kõik oma võlud mängu ja selline libaseksuaalsus pole üldsegi halb. Pulmakleit, vastupidi, oli mul eest kõrgeks kolmnurgaks tõusva kaelusega - nii et külalistele väike ninanips. Varem olid tõesti kõik mu rõivad sügavalt dekolteeritud, sõbranna naeris, et ega mul ei olegi väiksema kaelaauguga riideid. Tänaseks jääb dekolteesid järjest vähemaks."
Armastatakse rääkida, et suurte rindadega naistel on madalam IQ. Nagu blondiinidel. "Võin vastu öelda, et paljud kuulsad targad naised, kes on jätnud jälje kultuuri- ja ajalukku, on olnud tugevalt ülekaalulised ja võimsa büstiga," vaidleb Gerli vastu. "Näiteks Katariina Suur, kelle hiilgavat mõistust ja vaimukust on imetlenud terve Euroopa. Vaimuhiidudele pole kunagi figuur nii tähtsal kohal olnud võrreldes näiteks anorektiliste, näiliselt rinnatute aeroobikafännidega."
Sama narriks peab Gerli mõtteviisi, et hapra ülakehaga saledad naised on elegantsemad ja peenetundelisemad kui suurte rindadega relvastatud seksuaalobjektid. Särava elegantsi ja ülima peenetundelisuse võrdkujuks peab Gerli oma suuremõõdulist sõbrannat, kes liigub nagu udusulg. Naise veetlus, tarkus, peenus, elegants - see oleneb paljuski tema sünnipärast, lastetoast, haridusest ja elutingimustest, aga mitte kunagi rinnaümbermõõdust.

Rinnad on relvad

"Suured rinnad on tõesti relvad, sest nendega võib mehe voodis ära lämmatada. Minul nii võimsaid õnneks või kahjuks pole... ja kui oleks tarvis mehest lahti saada, peaksin midagi tõhusamat välja mõtlema," naerab Merle Palmiste (31) lustakalt. "Nali naljaks, aga kõik see on naise relv, mida mehel pole. Relvi on väga palju, sest iga naine on omamoodi täiuslik. Müügil on ju ka igasugust imepesu: geeliga, õhuga, padjakestega, nii et mees ei peagi oma kätt vastu naise rinnakorvi ära lööma. Siiski ei kujutaks ennast ette magamistoas mehe nahas, kui õhupallid naise küljest ära lendavad."
Merle toob näitena legendi Mata Harist, kel olevat olnud väga väikesed rinnad. Skandaalne salakuulaja mõtles välja kavala põhjenduse, et keegi ta kirglikest kallimatest oli voodis ära hammustanud tema ühe nibu. Nii ei lasknud ta magamistoas mitte kellelgi efektset täistopitud rinnahoidjat ära võtta. Marlene Dietrich kandis samuti spetsiaalset pesu. Ajalukku on mõlemad läinud kui meestevõrgutajad.
Merle usub, et naised ise arvavad, et ainult suurtele rindadele joostakse tormi. Samas paneb ta imeks hiljuti kuuldud uudist, et niigi õblukesed prantslannad on hakanud rindu vähendama. Meestel on ilmselt õigus, kui nad ütlevad, et naistel on alati probleeme: kellel liiga suured, kellel väikesed.
Tegelikult tuleks rohkem muretseda oma ajupoolkerade kui rindade pärast. Ajud on naise tõeline relv. Sest kui targa naise välimuses on ühes kohas midagi vajaka, suudab ta teist, ilusamat kohta paremini esile tuua.