Tuhmi jume elavdamiseks piisab ühest rõõmsast värvilaigust näol, olgu selleks siis särtsakas huulepuna, maheroosaks pintseldatud põsed või ilmekas silmameik. Tarvis on vaid leida õiged, näoga sobivad  värvitoonid ja tekstuurid, aastatega osavaks treenitud käsi saab meigi tegemisega hakkama ka kinnisilmi.

Sügise meigiuudised pakuvad küllaga ahvatlusi igas eas uudishimulikele katsetajatele. 

Värske ja terve jume

Vanusega kuivemaks muutuv nahk seab meigikreemile uued nõudmised. Meigikunstnik Karmen Tamme soovitab teha valikud kreemjate ja vedelamate jumestuskreemide hulgast. “Puudrine ja kuiv tekstuur muudab küpsema naha elutuks ja võib kortsujooni veelgi rohkem rõhutada. Kui näol on juba ohtramalt kortsukesi, siis peab jumestuskreem olema vedel, kerge ja poolläbipaistev.” Tugevama kreemja tekstuuriga tooted kipuvad jumestaja sõnul kortsukestesse kogunema siis, kui kinnitamiseks kasutatakse puudrit. Suurem pigmendisisaldus annab aga jumestuskreemile paremad katmisomadused.

Puuder ei asenda jumestuskreemi, rõhutab Karmen Tamme, vaid on mõeldud jumestuskreemi kinnitamiseks ja naha matistamiseks. 

“Kindlasti ei tohiks kanda puudrit paljale nahale, see kuivatab ja toob välja väikseimadki kestendused ja kuivad laigukesed. Jumestajana näen seda viga viieteistaastastest kuni kuuekümnendates daamideni.” Neil, kes mingil juhul ei taha jumestuskreemi kasutada, aga puudrit siiski sooviksid, soovitab Karmen valida mineraalse puudri. See katab piisavalt, ei kuivata ja on väga püsiv. Mõned mineraalid annavad ka päikesekaitse.

Meigikreemid küpsemale nahale: 

Guerlaini noorendava toimega jumestustoodete sari Parure Gold on sära kaotanud nahale tõeline kingitus. Koostisse lisatud ülipeened kuldpigmendid panevad näo kaunilt kumama, kortsud ja tumedad varjud silmade all taanduvad, nahk näib nooruslik, valgusküllane ja särav. Elustava ja hooldava kompleksi tuum on mürr koostoimes pinguldavate ja siluvate peptiididega, mis ergutavad naha taastumist ning muudavad selle pingsamaks ja elastsemaks. 

  Praktiline kaks-ühes-toode on Make up Factory Luxury Foundation with Concealer – siluv ning hooldav jumestuskreem ja peitekreem. Nagu ikka, kata esmalt peitekreemiga puudused, seejärel kanna peale jumestuskreem. Kreemi katvust saad ise timmida, lisades värvi juurde kihiti. Joonekeste ja ebatasasuste peitmise eest hoolitsevad valgustpeegeldavad pigmendid. 

Nivea jumestuskreem Teint Delight vähendab naha väsimusmärke, tagab kerge ja loomuliku meigitulemuse. Geeljas toode sisaldab nahasõbralikke looduslikke mineraale. Hõlmikpuuekstrakt mõjub aktiivse koostisainena seestpoolt väljapoole: naha vereringet parandades ergastab ka palgeid. 

Erivärvilised pigmendid Max Factori jumestuskreemis Second Skin kindlustavad suurepärase katvuse, jätmata meigitud muljet. Jumestuskreemi veesisaldus on samasugune nagu nahal, tänu millele see ühildub hästi nahaga, on kerge ning laseb näol hingata. Täiuslik jume igas valguses, ja ei mingeid märgatavaid jooni! 

Õrna ja loomuliku tulemuse annab mineraalidega jumestuspuuder Avoni uuest meigisarjast Smooth Minerals.

 

Erksad silmad

Kasuta ripsmekoolutajat. Koos ripsmete värvimisega kulub sellele hommikul mõni minut, ent muutus ilmes on tähelepanuväärne. Meikijad ütlevad, et koolutamine avab pilgu. Eriti hea efekti loob ripsmete koolutamine koos silma välisnurgast ülespoole suunduva kontuurjoonega nn kurbade silmade (lõtvunud ülalaugude) korral. 

Lauvärvidest on kindel valik matid või kerge siidja läikega toonid. Pärlmuttervärvid toovad kortsud rohkem esile ja kahjuks rõhutavad võimsalt ka hommikust silmade paistetust.

“Iga naise meigikotis võiks olla mõni beežikas ja pruunikas toon,” soovitab Karmen. “Pruunikate toonide skaala on ääretult lai, alates kuldsetest pruunidest ja lõpetades külmade hallikaspruunidega. Selliste värvidega on lihtne teha kerget päevast silmameiki.“ 

Tähelepanu ka kulmudele! Vanusega muutuvad kulmud hõredamaks ja värv pleegib heledaks – pruunika tooniga pliiats on asendamatu abiline. Selgelt piiritletud kulmukaar annab välimusele hoolitsetud mulje.

Meigitooted silmadele:


Silmameigil aitab paremini püsida BeYu lauvärvi-aluskreem Eye Base. Ka ei lase see lauvärvil kortsukestesse koguneda.

Maybelline’i ripsmetušš Colossal Volum’ Express on nüüd saadaval ka veekindlana. Küpsemale seltskonnale võiks muuta toote ligitõmbavaks kollageeniga rikastatud koostis, muljetavaldavalt priske hari värvib ripsmed ühe tõmbega.

Kui veekindel ripsmetušš ei sobi silmade tundlikkuse tõttu, tavalisest ripsmevärvist saab aga juba mõne tunniga määrdunud triip silme all ning tundub, et ühtegi head lahendust ei olegi, siis tasuks proovida Sensai Mascara 38 °C ripsmetušši. Ei higistamine, vihm ega pisarad ähvarda selle püsivust, värv tuleb maha üksnes 38kraadise ja soojema veega pestes.

 

Shiseido sügismeigi kollektsiooni rosin on uus monolauvärvide sari Luminizing Satin Eye Color. See 15 tooniga sari pakub piiramatult võimalusi, kuna värve võib kasutada eraldi või mitut koos.

Katseta üksteist tasakaalustavaid ja täiendavaid toone, nagu hall, pruun ja lilla. Uutel monolauvärvidel on niiskusküllane koostis ja elastne tekstuur, värv hajub ühtlaselt ning püsib hästi.

  Sothyse kulmupliiats Blond cendré on pehme ja veekindel,  tänu mahedale toonile ei ole ohtu kulme liiga tumedaks värvida. Ka Sothyse sügishooaja trenditoonides lauvärvid – karbis on valge, hall ja sügav öösinine – sobivad paljudele. 

Selgepiirilised huuled

Vanusega kipuvad huuled kaotama oma nooruslikku lopsakust ja huulepiir muutub ebamääraseks. Appi tulevad moodsad huulekreemid ja -palsamid, mis paisutavad ja siluvad huulenahka. 

“Huuli aitavad lopsakamaks muuta kõik läiked ja sädelusega toonid,” soovitab Karmen. “Niisutav läikega huulepulk on parim. Värvidest teevad optilist imet heledamad ja naha tooni roosakamad.” Heledamate all ei pea Karmen silmas siiski Barbie-roosat või helebeeži. Vältida soovitab ta ka pärlmuttertoone, kuna need rõhutavad kortsukesi huulte ümbruses.

Huulepulga juurde vali võimalikult sarnase tooniga või oma huulevärvile lähedane huulepliiats. Kuivema pliiatsiga on küll natuke raskem joont tõmmata kui pehmema ja kreemjamaga, ent see-eest aitab ta huulepulka ka palju paremini raamides hoida.

Kui huulte ümber on palju kortsukesi, siis enda mugavuse ja ilusama tulemuse huvides võib minna rahumeeli üle ainult huuleläikele. Vali mahe toon ja tihkem tekstuur.

Huuli hooldavad ja kaunistavad:

L’Oréalil on uus kollageeni ja hüaluroonhappega huulekreem Collagen Filler, mis silub huuleümbruse kortsukesi ja piiritleb kontuuri selgemalt. Hüaluroonhape niisutab ja paisutab huuli ning muudab need täidlasemaks.

Kuninglikku hoolitsust pakub YSL Top Secrets Re-Plumping Concentrate Lip & Contour. Toode silub huuli ja huuleümbrust ning muudab suu lopsakamaks, niisutab, pehmendab, kaitseb ja annab elastsust. Tuubil on pealekandmiseks spetsiaalne aplikaator, mis masseerib huuli ja ergutab nahavereringet. 

Sensai huulepulgad The Lipstick sisaldavad puhta kulla ja siidi osakesi ning vananemisvastaseid taimseid toimeaineid. Särava värvi ja suurepärase katvusega huulevärv liibub tihedalt huultele, samal ajal neid hooldades. 

Diori uus huulepulk Serum de Rouge on tähelepanuväärne oma üliefektiivse huulenahka hooldava toime poolest, mõjudes nagu tõeline nooruse eliksiir. Rikkaliku kreemja tekstuuriga huulepulk lisab volüümi ning teeb huuled siledaks ja pringiks.

Lumene huuleläike Wild Rose koostises olev kibuvitsaseemneõli niisutab ning hoiab huulenaha pehme. Läige on kauapüsiv ja päikesekaitsefaktoriga 15. 

Rõõmus põsepuna

Tibake roosat ruuži põskedel mõjub väsinud välimusele imekspandavalt äratavalt. Karmen: “Põsepunatoonidest on parimad õrnad virsikukarva päevitunud nahale ja mahedad roosakad kahvatule nahale. Vältida tasub pruunikaid ja oranžikaid toone, sest need muudavad jume väsinuks. Tekstuuri poolest võib julgelt proovida kreemjaid, eriti kui nahk kipub olema kuivem. Väga ilusad ja kergelt hajutatavad on ka põsepunad, milles on vaevuaimatavat sädelust.“

Isadora sügiskollektsioonist leiab toreda roosaka põsepuna, mille suur pluss on võimalus kasutada matti ja/või sädelevat tekstuuri täpselt oma soovi järgi. 

Meigisarja Rouge Bunny Rouge põsepunatoonidel on kunstiloomingule inspireerivad nimed – Manet, Goya,Vermeer, Rubens…  Toode sisaldab naturaalseid õlisid ja pulbreid, mis annavad pehme kreemja, puudrise lõpptulemuse. Sobib ka huultele.