Afrodisiaakum on aine, mis tõstab seksuaaliha. Sõna tuleb Kreeka jumalanna Aphrodite nimest. Läbi ajaloo on omistatud mitmetel toitude, jookidele ja käitumusmustritele võimet muuta suguelu rahuldavamaks. Siiski teaduslikust vaatevinklist sõltub afrodisiaakumide mõju peamiselt kasutajate usust sellesse. Lääne meditsiin ei too välja ühtegi toitu, mis võiks seksuaaliha või võimekust parandada.
 

Kuid afrodisiaakumide ümber heljub ikka müstiline loor, mis nende populaarsust kuidagi vähendada ei taha. Kuigi kirgi kütvad toidud ei oma teaduslikku põhjendust, siis järele tasub neid proovida kindlasti.

Mida põnevat lauale tuua, kui erutavad mõtted liiguvad peas?


Austrid

Austrid on armutoitude klišee. Neile on omistatud afrodisiaakseid omadusi, kuid uuringud pole seda toetanud. Üks, mis tõstab austrite usutavust on rohke tsingi kogus. Tsink kontrollib progesterooni taset, mis omab libiidole positiivset mõju. Tsingivaegus võib põhjustada meestel impotentsust, mistõttu igasugune tsingirikas toit on omamoodi afrodisiaakum ning austrid on siin just esirinnas.

Paljud usuvad, et austreid peetakse afrodisiaakumiks just nende kuju poolest. Lähemal vaatlusel meenutavad need naise suguorganeid. Teatavasti algab sugutung tihti peast, mitte kehast, mistõttu võib austritel olla ka psühholoogiline efekt.


Mandel

Mandleid on seostatud fertiilsusega läbi ajaloo. Mandli aroom tekitab naistes väidetavalt kirge. Pärast õhtusööki lase mehel serveerida puuviljakujulisi martsipanimaiustusi.


Aniis

Väga populaarne afrodisiaakum, mitmete kulinaarsete võimalustega. Kreeklased ja roomlased uskusid aniisi imetabasesse jõusse. Aniisiseemnete imemine pidi jällegi kire lõkkele lööma.


Spargel

Ei kõla just erutavalt, kuid fallost meenutav spargel annab väidetavalt tõeliseid tundmuseid. Toida oma kallimat aurutatud või keedetud spargliga - kolm järjestikust päeva annab eriti võimsa efekti.


Avokaado

Asteegid kutsusid avokaadopuud ahuacuatl'iks, mis tõlgituna tähendab munandipuud. Ehk siis rippuvad avokaadod meenutasid mehe munandeid. Sellel imemaitsval puuviljal on ka sensuaalne tekstuur. Serveeri seda lõikudena jahvatatud pipraga.


Banaanid

Banaaniõitel on falloselik kuju ja see võib olla ka osaliselt banaani kui kiretekitaja maine eest vastutav. Ühe müüdi kohaselt katsid Aadam ja Eeva oma alastuse varjamiseks end banaanipuu lehtedega. Kuid praktilisest vaatevinklist vaadatuna sisaldavad banaanid kaaliumit ja B-vitamiini - vajalikud suguhormoonide tootmiseks.


Vein

Klaasike veini või kaks võib tuua romantilise prelüüdi. Vein lõõgastab ja aitab stimuleerida meeli. Juba veini joomine võib olla erootiline kogemus. Las su silmad naudisklevad vedeliku värvi kallal, emba klaasi huultega. Kuid pea meeles, et juba tilgake liiga palju alkoholi tekitab vastupidise efekti. Mõõdukas veini joomine virgutab, kuid üle selle annab vastupidise efekti.


Vanilje

Vanilje maitse ja lõhn suurendab himu. Täida klaasike šampusega ja lisa sinna vaniljekaunake.


Trühvel

Kreeklased ja roomlased pidasid trühvleid afrodisiaakumiks. Muskuse lõhn stimuleerib ja teeb naha puudutustele tundlikumaks.


Vaarikad ja maasikad

Parim söök armsama toitmiseks. Mõlemad sisaldavad rohkelt C-vitamiini ning on meeldivalt magusad.


Ananass

Samuti C-vitamiini rikas, homoöpaatias kasutatakse impotentsuse vastu. Linnalegendid räägivad, et ananass parandab ka sperma maitset.


Mesi

Vanas Egiptuses raviti meega paljusid hädasid, sealhulgas viljatust ja impotentsust. Keskajal võrgutati partnereid meest tehtud joogiga. Ega mesinädalad saanud oma nime ilmaasjata.


Ingver

Toores ingverijuur stimuleerib vereringet. Hea vereringe on oluline eriti meestele, et väikemees jaksaks üleval püsida. Ingver on hea vürts mõlema soo voodielu turgutamiseks.


Küüslauk

Küüslauk?! Kas võiks olla midagi hullemat päevakese maos liisunud küüslaugust? Nähtavasti mitte, mistõttu peaks küüslauku tarbima mõlemad partnerid. Küüslaugust tulenev kuumus kütab üles ka armuleegid. Paar küünekest lisaks tavalisele pastale ning vürtsid järgnevad veel magamistoaski.


Porgand

Porgandid on taas imetoidud just meestele. Ajaloos on porgandit kasutatud võrgutamiseks ja stimuleerimiseks. Rohkelt vitamiini ja beeta-karoteeni - olgu seegi põhjuseks ühe maitsva porgandikoogi küpsetamiseks.

Veel afrodisiaakume: õunad, oad, viinamarjad, kirsid, sibul, herned, pirn, apelsin, virsik.