Lõhenevad juukseotsad kimbutavad enim kuivade ja haprate juuste kandjaid. Kuid ka paljud hoolsad rapuntselid seisavad tihti silmitsi probleemiga - tahaks kiharaid pikemaks, kuid otsad kipuvad alatasa lõhki minema ja murduma.

Juuksed lõhenevad, kui karva kaitsekiht saab kahjustada. Tulemusena karv lõheneb otsast kaheks või kolmeks. Kuigi parim lahendus lõhenevast karvast lahti saada on selle ära lõikamine, kuid kui olukord ei parane, siis lõheneb juus üsna pea uuesti.

Seega võta vahendid kätte ning asu oma juukseid lõhenemise eest kaitsma.

* Esimene reegel on sisemine niisutamine. Nii nagu lehed langevad kuivavalt puult, nii ka juuksed sinu vedelikuvaesest kehast. Joo piisavalt vett ja ära kannata kunagi janutunde all.

* Trimmi oma juukseid regulaarselt. Kui kardad, et juuksur kärbib liiga palju, siis lõika ise oma juukseotsi. Jaga oma juuksed sektoriteks, niisuta neid õrnalt (märgade juuste puhul arvesta, et karv venib pikemaks ja kuivades on juuksed tunduvalt lühedamad) ning lõika kas sirgelt või otsi nö sik-sakitades. Kõige paremini saad lõhenenud karvadele jälile järgmise nipiga: võta salk ja keeruta see nö pulgaks. Need kardvad, mis keerusalgust välja turritavad, on lõhki ja need lõikagi ära.

* Pese oma juukseid piisavalt tihti ja kasuta palsamit. Samas ei tasu ka sellega üle pingutada. Tihe pesemine muudab juuksed rasvaseks, mistõttu pesed sa lõpuks oma juukseid üle ning hävitad juuste loomulikku kaitsekihti.

* Alusta pesemist juurtest, kui sul on kuivad ja haprad juuksed. Šampoon on mõeldud peanahale, palsam juustele.

* Masseeri oma juukseid aeg-ajalt sooja oliivõliga. Määri õli juurtest otsteni. Hea variant on on ka kookospähkliõli ja mandliõli. Kui sul on aega, näiteks teed kevadist suurpuhastust, siis pista rätik pähe ja las õli teeb pikemat ravi.

* Kui käid saunas, siis tee juuksed kindlasti märjaks või kata rätikuga. Käivad kuuldused, et juuste märjaks tegemine saunas on eriti ohtlik, sest vesi läheb saunas keema ning kuum aur on karvale veelgi kahjulikum. See on tõesti tõsi, kui armastad üle 100kraadises saunas käia, sest teatavasti vesi madalama temperatuuriga just keemisaldis pole.

* Liiga agar kammimine või harjamine põhjustab samuti juusteotste murdumist. Karm harjamine eemaldab karva kaitsekihi. Kui su juuksed pusastuvad, siis kasuta laiade hammastega kammi ning harja oma juukseid eriti õrnalt ja rahulikult. Ja kui harja pole, siis sõrmed on ka heaks harjaks.

* Kammi vaid kuivi juukseid. Märgade juuste harjamine kahjustab neid ning põhjustab karvakadu.

Mis põhjustab lõhenevad juukseotsi?
1. Liigne kuumus (lokitajad, sirgendajad, föönid, saun).
2. Keemiliste ja muude juuksehooldusvahendite tihe kasutamine (värvimine, blondeerimine, erinevad määrded, palsamid, kreemid, lakid, geelid).
3. Odavad sünteetilised kammid ja harjad.
4. Kliima (külm, tuul, palavus).
5. Harv trimmimine.
6. Tihe pesemine.
7. Pidev juuste lõksudes, kummides, klambrites hoidmine.

Paratamatus on see, et kui juuksed on juba lõhki läinud, siis pole mitte ühtegi juuksehooldusvahendit, mis seda parandada võiks (ükskõik, kui usutav tekst ka palsamipakendil pole). Kui kuidagi jagu ei saa, siis pole muud kui külaskäik juuksurisse ning hoolikam hooldus tulevikus.