Kust sul tuli jälle mõte suusad alla panna? 

Kui kahe aasta eest tehti mulle pakkumine Tervis Plussi Naistesõidu patrooniks hakata, tuli esialgu naer peale – mina ja suusasõit? Kuid asja iva just selles oligi – et oleksin innustuseks kõigile minusarnastele lihtinimestele, et nemadki söandaks kodust välja tulla ja suuremal suusaüritusel osaleda. Tänavune Avatud Raja sõit 8. veebruaril on 16-kilommetrine ring, mille läbimine on jõukohane absoluutselt igaühele. Puhas rõõm sõidust, seltskonnast ja heast enesetundest! 

Kas Kaire Vilgats jäi kergelt nõusse sinuga seda hullust kaasa tegema? 

Kaire oli 16-kilomeetrise Naistesõidu patroon eelmisel aastal ja tegelikult sõitsime juba siis koos. Kõik kokku kulges väga meeleolukalt, tundus, et me hoidsime ka teiste tuju üleval. Ühesõnaga - panustasime sõidumõnule ja eesmärgiks oli finišisse jõuda. Muide, tänavu oli just Kaire see, kes esimesena treener Ave Ojasoone poole pöördus ja uuris, mis seis on. 

Kui tihti trenni teete? 

Treeningud on 4 korda nädalas, eks enne sõitu on ju vaja end nö vormi saada. Kaks trenni on koos treeneriga, kus lihvime tehnikat ja kaks võhmatrenni ehk sõidame ise võimalikult pika distantsi. Tegelikult on meie harrastatava vabastiili puhul nii, et kui mõned nõksud selgeks saad – kuidas tõugata, kuhu kepid panna, mis on laskumisel oluline jms – on kõik väga lihtne, ainult tõuka ja kulge. Ja see on kirjeldamatu mõnu – libiseda kaunis talvises looduses, kopsud värsket õhku täis ja kehas imeline kergus. Ja ei mingit aja peale sõitu, sest tähtis pole mitte võit, vaid sõit. 

Ja siis järgmisena võtad osa juba maratonist? 

Ma olen sellele mõelnud ja päris tõsiselt. Ilmselt otsustan siis, kui Avatud Raja sõit on tehtud. Kõik on võimalik.

Tänavu toimub Avatud Raja sõit 8. veebruaril ning lisainfot saab: www.tartumaraton.ee/et/yritused/suusamaraton/43/avatudrada/ 

INFO: 43. Tartu Maratoni Avatud Rada toimub pühapäeval, 8. veebruaril 2015 trassil Otepää – Arula – Palu – Elva. Tartu Maratoni rada on sel päeval avatud ainult 43. TM Avatud Rajale registreerunud suusatajatele. 

63 km start kell 9.00 Otepääl Tehvandi spordikeskuses (Worldloppeti passi pikkade sõitude tempel 

31 km start kell 11.00 Arula teeristis Otepää-Puka mnt 8 km (WL passi lühikeste sõitude tempel) 

16 km start kell 12.00 Palu TP-s.