Muusikalise osa oli kokku pannud maestro Neeme Kuningas. Repertuaaris kõlasid kuulsad ooperiaariad ja duetid Straussi operettidest "Nahkhiir", "Viini veri", "Mustlasparun" jt) Janne Ševtsenko (sopran), Andres Köster (tenor), Riina Pikani (klaver). Aset leidis balletidivertisment Tantsusalongis - Marika Muiste, Aleksander Prigorovski ja keelpillikvartett. Intellektuaalsed vahepalad vürst Volkonskilt. Avati pidulikult Ermitaažist saabunud Baclay de Tolly maal ja räägiti kuulsa väejuhi tegemistest.

Kes on Barclay de Tolly?
Kindralfeldmarssal vürst Micahel Andreas Barclay de Tolly (1761–1818) on tundud Eestiga seotud mees, kelle karjääri tipuks oli Napoleoni vastase koalitsioonivägede juhatamine Pariisi vallutamisel 1814. a. märtsis.

Mis kujutab endast Barclay de Tolly Sõprade Klubi?
Barclay de Tolly Sõprade Klubi on rahvusvaheline inimeste ühendus. Klubi eesmärk on Eestiga seotud ajalooliste ja kaasaegsete suurkujude tutvustamine ning tunnustamine.
Pean lisama, et kõige huvitavamad väitlused toimusid lossi suitsuruumis, kus ma viibisin passiivse suitsetajana, aga väga tähelepaneliku kuulajana. Reet Roos, Evelyn Sepp, Tiina Link, Riina Põldroos, Hanne Paljak diskuteerisid meestega teemal naised ühiskonnas, juttu jätkus kauemaks! :-)