Soo tänava alguses asuv restoran on skandinaavialikult tasakaaluka ja pisut rangegi interjööriga, ent mõjub siiski hubaselt. Tumedas toonis mööbli kohal kumavad etnostiilis lambid ja toanurka on sisse seatud pesake lastele. Pisematele klientidele on mõeldud ka menüüd koostades, sest Diibi tegijate sooviks on, et väikeste lastega pered ennast siin võimalikult mugavalt tunneksid.

Menüü pole teab mis suur, aga see-eest isuäratav. Ei mingeid mugandatud maailmaköögi retsepte, vaid otsast lõpuni originaallooming. Uue Eesti köögi arendamine on Läätsele südamelähedane teema. Mis toit Diibis parasjagu lauale jõuab, sõltub ikka sellest, millist head toorainet hooaeg kätte toob. Ei mingeid külmutatud materjale. Isegi kalasupis on vaid värske kala, seejuures kolme sorti (7.50)!

Esimesel külaskäigul proovisime lambakotletti sooja letšo ja kartuli-praesibulatambiga (10.50) ning värskest kohakalast valmistatud kotletti pärlkuskussi, suhkruherneste, estragonivõi ja terava kõrvitsaga (12.50). Iga amps vääriks omaette meditatsioonipausi: üks hetk oli suutäis magusalt võine, siis mahlaselt lihane, järgmisel korral krõmpsuvalt värske. Aga igal kujul harmooniline.

Hindade poolest siin iga päev einestama ei kipu. Õnneks on Diibil plaanis pakkuda ka päevaroogasid, mille hinnaks 5 eurot.