Vastab Maarja Roots, juuksur, Intersalon www.intersalon.ee:

Vastus on: jah, juukseid võib küll pesta iga pä ev, kui selleks kasutatakse õigeid vahendeid.

Kõigepealt soovitan siiski läbi mõelda põhjuse, miks on tarvis iga päev juukseid pesta:

Kas juuksed lähevad ühe päevaga mustaks, rasvaseks ja jätavad korratu mulje?
Sellisel juhul piisab sageli ainult kasutuseloleva šampooni väljavahetamisest, sest tihtipeale pestakse juukseid liiga niisutavate ja toitvate šampoonidega, mis võivad juustele mõjuda koormavalt.

Võib mõelda ka sellele, kuidas pasamit juustele kantakse. Mõned kipuvad palsamit „korralikult" juuksejuurelt kuni otsteni panema – see aga võib olla üks põhjus, miks juuksed jäävad rasked ja lähevad kiiresti mustaks. Palsamit on soovitatav kanda hoopis juuste keskosale ja otstele ning kindlasti tuleb see hoolikalt juustest välja loputada.

Kas juuksed on õhukesed ja peened ning vajuvad päeva lõpuks peadligi – ei hoia kohevust ja muutuvad seetõttu rasuseks?
Sellisel juhul soovitan kasutada volüümisarja kuuluvaid tooteid – üldjuhul on volüümiandvad šampoonid ja palsamid oma koostiselt kergemad ning hooldavad peent juuksekarva, ilma seda raskeks muutmata.

Läbi mõelda võiks ka oma igapäevase viimistlustoodete kasutamise.
Sageli kasutatakse kas liiga palju viimistlustooteid või ei kasutata neid üldse – mõlemad viisid võivad viia selleni, et juuksed muutuvad kiiresti mustaks. Juhul, kui ei tea täpselt, kuidas viimistlustoodet kasutada ja seda kantakse juustele liiga palju korraga, võivad juuksed jääda rasked ja koormatud – kui aga jätta viimistlustooted kasutamata, vajuvad juuksed päeva jooksul ligi pead ja võivad jällegi jätta musta ja hoolitsemata mulje. Seda, kuidas ja milliseid viimistlustooteid kasutada, tasub küsida oma juuksuri käest.

Juhul, kui on vaja juukseid iga päev pesta, siis soovitan selleks kasutada õrnatoimelisi šampoone.
Enamjaolt on professionaalsetel juuksehooldustoodete sarjadel olemas šampoonid, nimega „Sensitive" – need sobivad igapäevaseks juuste pesuks väga hästi, kuna on oma koostiselt kergemalt ja pesevad õrnalt juuksed puhtaks ja hooldavad peanahka, ilma et see muutuks tundlikuks.

Juuksepesu kordade vahet võib pikendada kasutades kuivšampooni.
Seda toodet kasutatakse siis, kui juuksed on muutunud juurelt rasuseks ja neid pole aega pesta. Kuivšampooni pihustatakse juuksejuurtele ja seejärel kammitakse või masseeritakse näpuotstega peanahal. Kuivšampoon imab rasu juuksejuurelt ja lisaks annab ka juustele kohevust juurde, kuid seda võib kasutada pigem ajutise abivahendina – toode siiski ei asenda juustepesu.

Sobiva šampooni ja palsami valimisel võib alati abi küsida oma juuksurilt. Juuksur on kursis sellega, millises seisukorras on teie juuksed ja peanahk ning oskab kindlasti õigeid tooteid soovitada.