"Ilus naine on tulest ja rauast tugevam“ Anakreon, kreeka luuletaja

Vabariigi aastapäeva kaunid õied! Karin Sepp, Katrin Kruuse, Ingrid Tõniste.

Presidendi ball on julgete päralt! Astu välja ahistavast tagasihoidlikkuse kestast ja saa tuttavaks selle ainulaadse, julge ja särava naisega, kes on pea igaühe sees tegelikult peidus. Jää iseendaks, kuid veena kõigepealt end ja siis teisi oma ilus. Valem on lihtne – rõhuta oma isikupära, veidi intrigeeri ning tunne end mugavalt.

Sellised on minu nõuanded igale peole tõttavale naisele. Sel aastal tuli meigi ja soenguga alustada aegsasti, kuna vastuvõtt leiab aset Jõhvis, paari tunni autosõidu kaugusel. 

HELLITA JA MATISTA Kõigepealt kaotasin silmaümbruse kortsud BYAS Move Eye Lifter silmapulgaga. Hellitasin nahka Frezyderm Matte Effect Cream kreemiga ja seejärel lisasin kerget kuma Clarins Eclat Minute, toon Rose meigialuskreemiga. Kui meik peab püsima terve pika päeva ja soovid, et nahk prožektorite valguses liigselt läikima ei hakkaks on matistav näokreem soovitav isegi kuiva naha puhul.

PÜÜA VALGUST! Valgustpeegeldava peitepliiatsiga joonistasin näole nö valguse-skeemi, lisa kreemi kohtadele, kus tahad varje kaotada ja näoosadele mida tahad rõhutada.

PUNAPÕSED – VÄRSKE ILU TRUMP Põsesarnadel panin roosid õitsema külma roosa tooniga, jumekama naha puhul segasin sisse virsikutooni. Päikesepuudrit lisasin meelekohtadele ja rõhutasin sarnajoont.

KULMUD – SU SILMADE RAAM. Kulmud väärivad piduliku meigi puhul alati tähelepanu! Lihtne on neid rõhutada hallikaspruuni lauvärviga.

SILMAD – SINU SÄRA! Olgugi näopõhi nähtamatu, silmade ilmekus tasub julgelt jumestusega esile tuua. Nii jääd piltidel palju kaunim! Laugude jumestust alustasin heledast lauvärvist - hajutasin seda üle kogu lau.

Tumehalliga raamistasin silmakuju ja andsin kulmuluule varju roosa tooniga, silma välisnurka varjutasin kõige tumedamat tooni veidi kolmnurkselt, heledat lisasin veel kulmukaare alla ja silma sisenurka. Popid hallid varjundid mõjuvad talvevalguses parajalt pidulikult ja toovad kandja silmavärvi esile. Laineri maalisin vedela süsimusta laineriga – tee seda viimasena, tulemus jääb rõhutatult pidulik.

Veidi säraglitterit lainerijoonele silma sisenurgas lisab glamuuri. Ripsmetele harjasin rikkaliku värvikihi ja lisasin ohtralt ripsmetutikuid.

VÄRSE ROOSINUPUSUU ja AHVATLEV PUNANE Huuled joonistasin kaunikaareliseks huulepulga tooni järgi valitus huulepliiatsiga. Huulepulga kandsin pintsliga huultele, nii jääb tulemus superpüsiv ja ühtlane.

VIIMANE LIHV. Dekolteele lisasin veidi päikesepuudrit hõrgu läike saamiseks. Seda võib julgelt kanda ka käsivartele.

Merike Kens (fotograaf, sydamesse.ee

Paar nippi ja soovitust, et piltidel võimalikult hea välja näha.

Enne pildistama minemist tee või lase endale meigikunstnikul teha meik ja säti end. See annab igale naisele enesekindlust juurde, sest meik peidab väikesed iluvead ja toob esile ilusad näojooned. Meigikunstniku soovitusi tasuks kuulata ja kõrva taha panna.

Lõppkokkuvõttes on siiski kaunis kaader fotograafide kätes. Oluline on võtta kaasa hea tuju ja rõõmus meel!

Kui nüüd konkreetselt rääkida Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtu pildistamisest, siis sinna minnes soovitan kaasa võtta hea tuju. Arvestada tuleb ka sellega, et kohal viibib palju fotograafe. Nii on pildile mittejäämine pea võimatu. Pigem leida see mõni sekund ja poseerida fotograafidele, kui kiirustades mööda minna ja jääda piltidel ebamäärastes poosides.

Fotograafi nähes olge enesekindlad ja naeratage. Teadlikult võib esile tuua ka oma parima näo poole, mis teile endale rohkem meeldib.