Aga mis on need aspektid, mis on meie suhte teinud õnnelikuks? Igaks juhuks ütlen, et need on need punktid, mida mina pean ülimalt oluliseks, teiste jaoks võivad need paljuski erineda.

AUSTUS – Kaks inimest, kes on otsustanud astuda nii olulise sammu nagu seda on suhe, peavad teineteist austama. Kui austust ei ole, siis ei ole ka suhet, nii lihtne see ongi. Mõni võib mõelda, et austus on selline kauge termin oma olemuselt ja ongi. Meile õpetatakse maast madalast, et näiteks endast vanemaid inimesi tuleb austada ning seepärast võib meile austus tihtipeale seostuda viisakusega, mis kõik on õige. Aga mina pean silmas austust eelkõige selles mõttes, et respekteeritakse teist inimest sellisena nagu ta on, tema käitumist, olemust ja iseloomu, mis eristab teda teistest inimestest. Austuse juures on minu jaoks oluline märksõna ausus, sest kui sa austad inimest, siis sa ei valeta ega vassi.

AUSUS – Minu jaoks ilmselt kõige olulisem asi suhtes. Sa pead suutma olla aus, ka kõige raskematel momentidel. See on tegelikult mõnes mõttes ka asi, millega mina vahel vaeva näen, sest tihtipeale kui ma olen millegi pärast vihane või pettunud, siis ma ei ütle seda kohe välja vaid hoian mitu päeva enda sees ja siis mingil õigel momendil suudan selle eriti teravalt välja pursata. Ausus võib vahel haiget teha, aga valetamine teeb sada korda rohkem ja mitte korraks, vaid sellel võivad olla ka pikemaajalised mõjud – näiteks usalduse kaotamine või suutmatus üldse kedagi usaldada.

USALDUS – Minul on usaldusega väga vastakad emotsioonid, sest ma olen usaldanud ja saanud petta ning siis üritanud kogu seda usaldust taastada. See on võtnud ikka päris palju aega. Minul käivad usaldus ja armukadedus veidi nagu käsikäes miskipärast. Ma küll usaldan, aga alati on mingi kahtluseuss kuskil põues olnud, et äkki. Tänaseks ma võin öelda, et oma praeguses suhtes usaldan ma oma partnerit 100%, aga see ei ole tulnud minu jaoks kergelt. Minu elukaaslasel oli ikka väga palju tegemist, enne kui ma aru sain, et ma olen olnud ikka paras idioot, et ma teda usaldanud ei ole. Ja selline olukord tekitab palju probleeme, niiet pigem tuleks juba varakult ennast analüüsida ja mõelda, kas ma teda usaldan ja mis minu hinges toimub.

ANDESTAMINE – Keegi meist ei ole ideaalne, olgem ausad. Me kõik teeme vigu ja see on paratamatus. Kui sa tahad olla õnnelik, siis sa andestad ja lähed eluga edasi, mitte ei jää mingisse mõttetusse situatsiooni kinni ja ei mõtle üle ehk ei ole vaja olla nõme. Kipun vahel olema see tüüp, kes tahaks kõike üleanalüüsida, aga ma töötan selle kallal ja ka see on oluline – näha vaeva iseenda paremaks versiooniks vormimisel.

OSKUS VÕTTA VABALT – Ükski suhe ei tohiks olla surmtõsine. Tuleb osata teha nalja nii enda kui ka üksteise üle. Ma toon näite, et täna olime poes ja mu elukaaslane ütles mulle, et: "ma ostan sulle hüppenööri". Ma küsisin selle peale, et: "tahad öelda, et ma olen paks või?" (see on nali, mida me pidevalt teeme). Ma arvan, et saite pointile pihta küll. Sarkasm on eluterve nähtus ja nalja peab suhtes palju saama!!!

ARRRRMASSSTUS – No see on vast loogiline, et ilma armastuseta ei eksisteeri ükski suhe, veel vähem siis õnnelik suhe.

MÕISTMINE – Teineteise mõistmine on minu jaoks väga oluline. Ma ei taha alati seletada, miks ma midagi teen, vaid ma eeldan vahel, et minu teod on ilma sõnadetagi kas juba selged või selgitusi mittevajavad. Muidugi peab suutma õnnelikus suhtes küsida "miks", aga vahel peab lihtsalt teist inimest mõistma, ka ilma sõnadeta.

VÕIMALUS OLLA SINA ISE – Õnnelikus suhtes saad sa olla sina ise. See on kindlasti minu jaoks koheselt määrav, kas sellest suhtest saab asja või mitte. Kui ma pean kedagi teist teesklema inimesega koos olles, siis vähemalt mina kaua ei jaksaks. Pigem ole sina ise ja kui te kokku ei sobi, siis ongi parem varakult seda avastada. Kui hoitakse ees mingisugust maski, siis mida hiljem need eest ära võetakse, seda valusam on mõlemal poolel ja vaevalt kumbki tegelikult seda suhet naudiks.

Mis teie suhte õnnelikuks teeb ja kui palju pöörate tähelepanu sellele, kuidas teine pool teie suhtes pingutab, et teil mõlemal hea olla oleks?

Teisi põnevaid lugusid Sally blogist näed SIIT