KOOSTISAINED
  • Jäätis:
  • 2 küpset banaani
  • 400 g kodujuustu
  • 1 tass kookospiima
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 tl viina
  • Karamell:
  • 1 tass üleöö leotatud kivideta datleid
  • ¼ tassi mandlipiima
  • 1 spl naturaalset maapähklivõid
  • 1 spl espressot / kanget kohvi
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • *1 tl viina
  • ¼–½ tl meresoola
  • Kaunistus:
  • ½ tassi tooršokolaadinööpe
  • ½ tassi soolatud röstitud maapähkleid
VALMISTAMINE
  1. Töötle kodujuust köögikombainis kreemjaks. Lisa ülejäänud koostisained ja mikserda, kuni segu on täiesti ühtlane.
  2. Vala õhukindlasse nõusse ja aseta sügavkülma. Sega iga 30 minuti järel, kuni jäätis on üpris paks ja tahke.
  3. Kuni jäätis on sügavkülmas, valmista karamell. Selleks purusta köögi kombainis pehmeks leotatud datlid. Lisa ülejäänud ained ja mikserda, kuni karamell on tükitu.
  4. Soola soovitan lisada viimasena. Arvestada tasub, et karamell peaks olema soolase alatooniga nagu Snickers.
  5. Kui jäätis on juba paksem, sega sisse karamell. Aseta tagasi sügavkülma.
  6. Purusta maapähklid väiksemateks tükkideks.
  7. Soovi korral sulata veidi šokolaadi enne jäätisesse lisamist, kuid võid lisada ka tahked šokolaaditükid.
  8. Lisa ka maapähklitükid, sügavkülmuta veel veidi ja serveeri!
MÄRKUSED
*Viin on hea viis, kuidas vältida jäätises jääkristallide teket. Võib jätta täiesti kasutamata, kuid sel juhul jäätub jäätis sügavkülmas palju rohkem ära.

Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT