Viga nr 1: Su juuksed on liiga märjad.
Paljud naised hakkavad föönitama ligunevaid juukseid, samas kui juuksed võiksid ja isegi peaksid selleks eelnevalt 60-65 % ulatuses kuivad olema. Juustele avaldab kogu föönitamise protsess vähem kahjulikku mõju kui neid eelnevalt veidigi kuivatada. Selleks võiks juukseid rätikuga ja kätega „sasida". Siis alustada tegevust harjaga ja seda juuksejuurtest mitte otstest.

Viga nr 2: Sa ei anna juustele piisavalt kohevust.
Kui sa soovid oma juustele kohevust ja volüümi lisada, kasuta jällegi oma käsi nö juuste kuivaks sasimisel, et tõsta juuri ja samas ka föönile eeltööd teha. Fööni või harja läbimõõt ei võimalda pääseda päris juuksejuurteni, seetõttu on käed selleks parim lahendus.

Viga nr 3: Sa kasutad vale tehnikat.
Sageli kasutatakse harja või fööni otsikut, rullitakse juuksed selle ümber ja lastakse siis kuum õhk neile peale. See on kahjulik viga ja võtab ka oluliselt rohkem aega. Ümmarguse harjaga tuleks föönitamise käigus juuksejuuri harjata ringjate liigutustega samaaegselt juustele volüümi lisades ja neid kuivatades. Selleks ajaks kui juuksejuured ja juuste keskosa kuivatatud on, on ka juukseotsad enam-vähem ära kuivad. Siis jääb üle vaid kammimise – föönitamise koostööl asi lõpuni viia.

Viga nr 4: Sa ei kasuta oma hooldusvahendeid õigesti.
Juuksehooldusvahendeid tuleks kasutada nii nagu ette nähtud. See tähendab, et kui eesmärgiks on juustele volüümi lisamine, tuleks vastav vahend kanda juuksejuurtele. Sama vahendi kandmisel juukseotstele muutuvad need raskemaks ja kaotavad kohevuse. Lisaks arvatakse sageli, et kui on saavutatud soovitud soeng, on aeg see lakiga üle pihustada. Lakki tuleks aga juustele pihustada kaugemalt, et see ühtlaselt jaguneks ja teha seda kergelt mitte tugeva pihustamisega. Vastasel juhul koguneb lakk ühte kohta ja kogu soeng võib rikutud olla.

Viga nr 5: Sa ei kasuta õiget juukseharja.
Mida suurem on juuksehari, seda siledamad on juuksed. Kasutades harja, mis on kas tervenisti või osaliselt valmistatud metallist, võib saavutada sileda väljanägemise, kuid föönitamise aega tuleb hoida minimaalsena. Metall kuumeneb ja on siis juustele kahjulikuma mõjuga. Parem oleks kasutada traditsioonilist nailonist või naturaalseid karvu ja materjale sisaldavat juukseharja, mis ei tekita lisaprobleeme ja aitab kaasa sujuvale föönitamisele.

Viga nr 6: Sa ei lase oma juustel kinnistuda.
Kammi, kuivata, jookse? Stop! Pärast kuivatamist tuleks lasta juustel jahtuda, kuna see aitab loodud tulemusel kauem püsida. Seda eriti juhul kui ei ole kavatsust järgmisel päeval sama protseduuri korrata ja soovid, et salongis käimiste vahel oleksid juuksed samuti suurepärased.

Viga nr 7: Sa ei kasuta otsikut.
Erinevad otsikud tulevad enamasti sinu fööniga ostes kaasas ja ei ole mõeldud selleks, et need vannitoakapi kaugesse nurka unustusse jätta. Näiteks on peenikese otsiku kasutamise eesmärk, et kuum õhk kõikjale laiali ei hajuks, vaid oleks suunatud, kuhu vaja.