Lõksud, mis naisjuhte ohustavad

Isegi mehed, kes soolist võrdõiguslikkust toetavad, näevad naisülemustes ohtu oma maskuliinsusele, tunnistavad nad seda teadlikult või mitte. Tuuakse välja, et mehelikkus on kergemini ohustatav kui naiselikkus, seega tunnevad mehed sageli vajadust ja kohustust oma mehelikkuse tõestamiseks tegude kaudu. Seda eriti siis kui neile on esitatud väljakutse. Mehelikkus ei ole midagi, mis on garanteeritud vanusega või loodud kestma.

Naisülemused seisavas silmitsi soolise ebavõrdsusega

Uuringus testiti meeste läbirääkimisi naisest värbamise juhiga. Mehed reageerisid pakkumistele oluliselt enesekindlamate ja jõulisemate vastupakkumistega kui meessoost värbaja puhul. Naiste puhul sugu läbirääkimistel rolli ei mänginud. Veendumaks, et tegemist ei olnud meestepoolse mõtteviisiga, et nad suudavad naise üle mängida, tehti veel teinegi eksperiment. Stsenaarium nägi ette meeskonda, kes oli teinud head tööd ja boonuse välja teeninud. Igal osalejal paluti jagada boonus kas mees- või naissoost tiimikaaslasega või juhendajaga. Mehed olid valmis teisele mehele andma rohkem kui poole boonusest, naistele pakutud summa oli aga oluliselt väiksem.

Juhtival positsioonil olevad naised on altid depressioonile

Erinevate eksperimentide tulemused näitasid, et naisjuhi edukust oma positsioonil tõstsid tema isekus, valelikkus ja külmus. Nende omaduste kasvatamine või võimetus end selliseks muuta võib aga viia hoopis tõsisemate tagajärgedeni.

Naisülemusi nähakse kui „kontori emasid"

Ideaalses maailmas paneks sellise mõtteviisi olemasolu mehi ja organisatsioone oma käitumist korrigeerima. Hetkeolukorras, kui tugevad sotsiaalsed normid ümbritsevad mehelikkust, on aga meestel keeruline oma käitumist tunnistada ja muuta.