Märk: Ülemäära kiire elu, mis paari lahus hoiab
Probleem: Unarusse jäetud suhe
Kui inimesed hakkavad liikuma oma teed pidi ja nende elu muutub nii kiireks, et kaaslasega aja veetmist on üha vähem, muutub suhe hapuks. Suhe on justkui tants, mida üksi teha ei saa. Inimesed muutuvad osaks oma karjäärist ja harjuvad üksinda aja veetmisega, unustades seejuures, kuidas paar olla.
Lahendus: Leidke teineteise jaoks aega. Rääkige üksteisega. Võtke koos midagi toredat ette. Samuti võiks põhjalikumalt läbi mõelda tööd ja tegemised, mis teid kaaslasega lahus hoiavad.

Märk: Krooniline norimine ja kriitika
Probleem: Põlguse ja üleolevuse tekkimine
Kui partnerid lasevad negatiivsetel tunnetel võimust võtta, hakkavad nad teineteist nägema läbi põlgliku objektiivi. Sageli hakatakse kaaslase puhul kritiseerima ka kõige väiksemaid ja tähtsusetumaid aspekte, näiteks kuidas paariline sööb.
Lahendus: Võiks mõelda, mis oli see, mis teid alguses teineteise poole tõmbas ja ühendas. Küsimus on, kas olete võimelised taaselustama sümpaatia ja kas see kaalub üles aspektid, mis teid häirivad.

Märk: Toe puudumine kui seda vaja on
Probleem: Usalduse kadumine
Usalduse kaotus ei ole alati seotud dramaatilise reetmise või petmisega, see võib olla hoopiski väikeste aga oluliste asjade tulemus, mis on aja jooksul kuhjunud. Näiteks jagab üks osapool teisega oma tööpäeva problemaatilist juhtumit ja ainsa vastukajana saab parastava suhtumise, et ise oli süüdi. Probleemiks on toetuse puudumine haavataval hetkel ja tulemusena tuntakse, et kaaslasele ei ole võimalik südant puistata.
Lahendus: Paarid peaksid tunnistama ja mõistma, milles probleem seisneb ja sellest rääkima.

Märk: Probleemi ignoreerimine seda teadvustades
Probleem: Puudulik suhtlemine
Kui paar mõistab, et suhe on jõudnud raskesse punkti, välditakse sageli sellest rääkimist. Vestluse puudumine, olgu see siis seksi või millegi muu teemal, võib viia ühe või mõlema partneri negatiivse emotsioonide tekkeni. Probleemi ignoreerimine ja hea näo tegemine iseenesest on kurnav.
Lahendus: Rääkige üksteisega, ükskõik kui ebameeldiv see ka tunduda võib. Algatuseks võibki teineteisega jagada seni kestnud ebamugavustunnet ja avameelselt teada anda, mida suhtest soovitakse.

Märk: Petmine
Probleem: Unarusse jäetud partner
Üllataval kombel lõppevad vaid kolmandik suhetest petmise tõttu. Inimesed aga ei peta kui nad on õnnelikud. Teine asi on siis kui kas üks või kumbki partner ei hoolitse suhte eest ja kaaslasel tekib unarusse jäetud tunne. Suhtes tuleb teha kompromisse ja teineteise jaoks aega leida ning panustada.
Lahendus: Petmisest on võimalik üle saada ja suhtega edasi minna kui ühiselt jõutakse petmise põhjuseni ja suudetakse sellest rääkida. Hüljatud partner peab avaldama oma tunded ja teine pool peab end parandama.