Äratuse edasilükkamine
Kui sul on võimalik äratuse alarmi mitu korda edasi lükata, on see järelikult seatud liiga varaseks kellaajaks. Uni, mida sa pärast kella helisemist veel nautida püüad, ei ole kõrge kvaliteediga ja võib sind hoopis uimaseks ja väsinuks muuta. Lisaks võib liiga kaua magamine järgmisel ööl unetust põhjustada.
Lahendus: Sea oma alarm ajaks, mil sa reaalselt tõusma pead ja tee endale kingitus kvaliteetse une näol. Jäta äratuse edasilükkamine vahele ja tõuse! Sunni end voodist tõusma pannes ärataja teise toa otsa.

Mobiilid, tahvlid, arvutid
Olgu selleks siis mängud, sotsiaalmeedia, töömeilid - ekraanid hoiavad sind öösel ärkvel. Need kiirgavad sinist valgust, mis pärsib melatoniini. Melatoniin on hormoon, mis annab ajule ja kehale märku, et on aeg magama jääda.
Lahendus: Lihtne! Lülita oma seadete ekraanid välja hiljemalt tund enne voodisse minekut. Püüa vastu panna kiusatusele neid veel viimast korda kontrollida. Üsna pea sa mõistad, et maailm keerleb edasi ka siis kui sa pidevalt oma meile ei vaata.

Telefoni magamistuppa toomine
See viga on seotud eelmisega aga väärib siiski eraldi kohta loetelus. Telefon ega muud ekraanid ei oma kohta magamistoas ja tekitavad segajad su öösse. Need seadmed on küll muutunud loomulikuks osaks meie elust ja nende eemale jätmine on harjumatu. Su seadmed hoiavad sind ühenduses aga magamistuba ei ole selleks õige koht. Kui sul on probleeme magamisega, on telefoni vaatamine viimane asi, mida tegema peaksid.
Lahendus: Jäta oma seadmed, ideaalis välja lülitatuna, ööseks teise tuppa.

Magamamineku rutiini vahelejätmine
Me elame produktiivsuse ajastul ja sageli venivad tööpäevad õhtusse. Samas vajab aju puhvrit aktiivse tegevuse ja une vahele – aega lõõgastumiseks ja aeglustumiseks. Aju ei lülitu välja nagu lambi lüliti. Seega võib tegemiste lainelt otse voodisse sukeldumine une hoopis kaugemasse tulevikku tõugata. Magamamineku rutiinid annavad ajule ja kehale võimaluse maha rahuneda ja uneks valmistuda. Need aitavad meil päeva seljataha jätta ja selgema peaga uinuda.
Lahendus: Et saada mõtted eemale päevastest tegemistest, loo endale lühike magamamineku rutiin enne uinumist. Raamatu lugemine, hingamisharjutuste tegemine, kirjutamine ja loomulikult ka naudingut pakkuv seks on mõned näited lihtsatest strateegiatest, mis aitavad päeva ööst eraldada.