Neile küsimustele vastuste leidmiseks on läbi viidud mitmeid uuringuid. Neist ühe tulemusena avaldati, et optimaalne aeg seksimiseks meeste jaoks on 7:54 hommikul ja naiste jaoks 23:21 õhtul. Üldiselt vastas vaid 16 % küsitletud meestest, et nad soovivad seksida enne magamajäämist. Samas vastas vaid 11 % naistest, et on valmis hommikuseks hullamiseks. Enamik meestest vastas, et nende jaoks on tippaeg seksimiseks hommikul kella 6 ja 9 vahel, samas kui suurim protsent naisi vastas, et nad on enamasti sobivas tujus 23 ja 02 ajal öösel-õhtul.

Need tulemused tunduvad loogilised arvestades kui erinevalt on mehed ja naised häälestatud. Naised mõtlevad, et parim aeg seksimiseks on siis kui lapsed magavad, töö on tehtud ja saab rahulikult kahekesi olla. Ei pea kiirustama ja muretsema tööle hiljaks jäämise pärast. Naised kasutavad siinkohal oma pead. Mehed aga mõtlevad peenise kaudu ja 7:54 hommikul äratab see neid ning annab märku, et on aeg! 

Teisisõnu on meeste jaoks päeva sobivaim aeg seksimiseks puhtalt füüsisest tulenev, naiste jaoks on aga asi keerulisem. Mängu tuleb oluliselt rohkem faktoreid, mis valmisolekut mõjutavad. Naistel peab seksiks olema õige tuju, nad tahavad end tunda hästi, ilusana ja et keegi seda tegevust ei segaks. Mehed seda kõike ei vaja.

Osa uuringuid on jällegi välja toonud, et naiste jaoks on parim aeg seksimiseks keskhommik, kella 9-10 vahel. See on meeste kirglikule ajale lähemal aga siiski mitte päris sama. 9-10 ajal hommikul on naiste endorfiini tase haripunktis ja seega ka erutatus suurim. See on psühholoogiliselt optimaalne aeg ja naistel on sel ajal kõige rohkem energiat. Samas on see aga problemaatiline, kuna enamasti ollakse kas tööl või teisi toimetusi korraldamas.

Pärastlõuna on samuti aeg, mis paljudele naistele seksimiseks sobib aga samuti ei ole see lihtsalt korraldatav. Pärastlõunat peetakse parimaks ajaks, kuna ollakse maganud, söönud ja selleks hetkeks ka midagi aktiivset teinud. Varast õhtut ei mainita aga üheski uuringus sobiva ajana. See on pigem aeg, kus ollakse veel igapäevatoimetustega hõivatud ja näljased.

Kokkuvõttes on ühise sobiva aja leidmine sageli paljude paaride seas pingeid ja vaidlusi põhjustav aga see ei peaks nii olema. Teineteisega tuleks olla mõistev ja erinevaid aegu katsetada, et nii oma paari jaoks sobiv lahendus leida.

Jaga
Kommentaarid