1. Ära torgi. Kui su ärevus või viha on kümne palli skaalal kõrgemal kui kolm, siis pole sa valmis konstruktiivselt käituma. Sellele viitavad su pinges lihased, valjenenud hääl, värisemine ja vajadus võidelda või põgeneda.

2. Proovi rahuneda. Kui vaidlete, võta aeg maha. Lihtsalt jääge vait ja minge kumbki oma nurka. Mine jalutama, tee trenni, hinga sügavalt, mediteeri, vaata telekat, tegele hobiga, kirjuta päevikusse, kuula muusikat, istu selle tundega, mängi telekamängu, maga. Kasuta seda, mis aitab sul rahuneda. Räägite edasi siis, kui olete rahunenud.

3. Uuri asja. Tagantjärele on ju alati selgunud, et kumbki ei tahtnud teisele halba ja sekeldus tekkis vääritimõistmisest. Aga keset tüli annavad emotsioonid tihti halba nõu ja üritavad sind veenda, et partner on eksinud.

4. Mõtle millestki muust ja lükka pahameel kõrvale. Jälgi enda mõtteid nagu "ta on ebaaus" või "ta teeb seda alati". Ära süüdista, ka mõttes mitte.

5. Jälgi oma mõtteid, aga ära mine nendega kaasa. Me ei pea halbu mõtteid eitama, las nad olla, lihtsalt vaata, kuidas iga mõte on rong, mis sinust mööda sõidab – rong peatub küll, aga sina ei lähe peale. Rong nimega "Ta ei väärtusta mind" ei sõida minu peas juba ammu.

6. Ära anna hinnanguid, ka mitte emotsioonidele. Viha ja ärevus võivad teha haiget, aga nad ei ole "halvad". Nad on üksnes viisid, kuidas toime tulla.

7. Leia positiivne. Kui oled vihane, pole miski hea enesestmõistetav. Minu mehel on ilus ja relvituks tegev oskus öelda mulle: "Ma olen sinu poolt." Ja kuigi see peaks olema siililegi selge, näib ta kuni selle lauseni vaenlasena. Nüüd olen õppinud endale ise ütlema: "Me võitleme sama asja eest. Me mõlemad tahame parimat."

8. Vaata oma kaaslast liitlasena. Et mõtted emotsioone mõjutavad, tuleb siinkohal kasuks! Tunne huvi tema praeguse hetke läbielamise vastu. Saa aru, et ka tema tunneb ohtu ja kurbust. Märka, kuidas ta on selles olukorras haiget saanud. Tuleta endale meelde, et ka tema vajab turvatunnet!