Alex, kas meestel on ilu loomisel mingid eelised — ehk oskab ta seda ilu teravamalt välja tuua?
See on vast veidi subjektiivne küsimus, kus pole konkreetset musta ega valget. Pigem igaühel oma arvamus asjast. Muidugi, ei saa märkimata jätta, et meeste eelis naise ilu loomisel võib peituda looduse poolt seatud eelistuses. Või mingis üldises sotsiaal-ühiskondlikus normis. Parim võrdlus, mida oskan tuua, on see, kui inimesed alustavad pikka ja püsivat kooselu, siis varem või hiljem hakkab mees naisele pesu valima näiteks ja naine mehele särke ja kingi. See on see, et meil on mingi kujutluspilt sellest, millisena oma vastassoo esindajat tahaksime näha. Ja läbi selle kujundame ka üldist pilti, eriti kui jutt käib juba tuntud ja laiahaardelistest inimestest. Selle üle süvitsi juureldes ei tule vist lõpuks kellelegi imeks, et valdav enamus naiste moodi ja ilumaailma suunavatest nimedest on mehed: Gianni Versace, Cuccio Gucci, Michael Kors, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld ja paljud teised. Lihtsamini öeldes, mehed püüavad luua ilu sellisel kujul, et neil oleks seda endal meeldiv vaadata.

Kas ja kuivõrd naised oma ilu loomise meeste kätesse usaldavad?
Ma arvan, et sellele oskavad naised vast ise paremini vastata. Nii palju tundub mulle aga küll, et naised on maiad eksootiliste ja teistmoodi elamuste-kogemuste peale, ning mees-ilutegija kindlasti sinna hetkel veel kategoriseerub. Laiemas perspektiivis muidugi ei oma sugu mingit tähtsust, vaid määrab ikkagi ilutegija töö kvaliteet. Kui kõrvutada nais-stilisti ja mees-stilisti ning samadel tingimustel teeb mees paremat tööd, siis ilmselgelt klient valib edaspidi mehe. Ehk on vast ainus eelis naistel meeste ees see, et kliendid tunnevad esmase hooga ennast kindlamalt nais-ilutehniku juurde minnes, kuna see on psühholoogiline paradigma. Täpselt samamoodi on mees kõhkleval seisukohal, kui tema autot parandab näiteks naismehhaanik. Siin mängibki see stereotüüpide kaart ennast enamasti lauale, kuid kui töö tehtud ja teenus hea ning sõna liikvele läheb, siis võib sellest töötegijale isegi teataval määral kasu olla.

Kas tavaline Eesti naine hoolitseb enda eest piisavalt?
Noh, üldiselt sellist müütilist looma nagu "tavaline Eesti naine" pole olemas. Kõik naised hoolitsevad enda eest, kes rohkem kes vähem, kuid päris kasimata ei astu ükski endast lugupidav naine vannitoastki välja, rääkimata siis kodust.
Jah, Eesti naine teab, mis on ilu ja rakendab ka seda teadmist enese peal väga efektiivselt. Enamasti on muidugi Maarjamaa tütred pigem konservatiivsed, kuid nii minu kui paljude teiste meeste arvates on see just hea. Ilu on osa loomulikkusest ja Eesti naised oskavad seda väga hästi teha – rõhutada seda ilu, mis loodus neile andnud. Üle pingutada pole mõtet, muidu on oht, et välimus võtab tragi-koomilise pöörde.