Näitlejanna Scarlett Johansoni kunagine kallim Josh Hartnett väitis, et filmiga "Tõlkes kaduma läinud" kuulsaks saanud kaunitari erilise seksikuse saladus peitub tantristliku seksi praktiseerimises. Tõepoolest, naised, kes harrastavad tantra-seksi, on täidetud sügava rahulolu, armastuse ja mõnutundega – nende nahk justkui helendab, naeratus pärlendab ja pilk kiirgab.
"Naise loomulik olek ongi orgastiline," ütleb hiljuti Eestit külastanud rahvusvaheliselt tunnustatud seksuoloog ja tantraõpetaja Anrew Barnes. "Iga rakk naise kehas on sündinud naudingus vibreerima." Paraku on lääne ühiskonna elutempo ja mõtteviis meie kehasid oluliselt tuimestanud ning loomupärane mõnulev olek on enamasti tõkestatud.
Tantraspetsialist Andrew Barnesi sõnul piisab sellest, kui pisut oma suhtumist muuta ja sel moel taaselustada keha naudinguline potentsiaal, pidev heaolu ja seestpoolt tulvav ilu. Hea meelega jagab Barnes oma lihtsaid õpetusi ka sinuga.

Vabasta aega armastusele
Nüüdisaegne ühiskond õpetab meid eesmärke püstitama, planeerima, olema hõivatud, lippama ühelt kohtumiselt teisele – meie päevaplaanid võivad olla kohtumisi ja tegevusi niivõrd täis tuubitud, et partneri jaoks polegi aega. Kuid tantristliku eluviisi järgi saab tõeline nauding sündida vaid seal, kus kehal on rohkelt aega lõdvestuda.
Seega – mõtle läbi, mille arvelt saaksid oma ellu vaba aega juurde: võib-olla tähendab see, et pesukorv on mõnikord riideid täis või vaatad vähem telekat? Pane armastus esikohale ja pühenda tunde – või isegi päevi! – iseenda ja oma partneri tundmaõppimiseks ning avastamiseks.

Tee igapäevatoimetusi rõõmuga
Kui mänglevad ja mõnualtid on väikesed lapsed! Ent pikad päevad koolis ja tööl harjutavad meid ebatäiuslike oludega leppima, kuni täiskasvanuna peame ebamugavustunnet lausa normaalseks. Et tagasi pöörduda inimese loomulikku mõnulevasse olekusse, harjuta end ka kõige lihtsamaid igapäevategevusi sooritama kerguse ja rõõmuga! Alates kingapaelade sidumisest kuni leivapuru pühkimiseni köögilaualt. Mõnutunne kui seisund saab kanduda seejärel ka sinu voodiellu ja hakata sealgi kasvama.

Usu, et sa oled väärt maksimaalset naudingut
"Inimene saab alati nii palju naudingut, kui ta on ise valmis vastu võtma," väidab tantraspetsialist Andrew Barnes. Võimsate orgasmide saavutamiseks tasub uskuda, et seksuaalne nauding on oma olemuselt hea, süütu ja inimelu loomulik koostisosa. Seksi ebavaimseks või pealiskaudseks tegevuseks tembeldamine ei vii orgastilisusele lähemale ja tekitab mõttemustreid, mille reaalne tagajärg on seksuaalenergia loomuliku voo tõkestumine. Mõte ja keha mõjutavad teineteist kõvasti, niisiis usu: orgasmid ja nauding on kättesaadavad igaühele, ka sulle.

Sisene tundmatusse
Et omaks võtta uut lähenemist seksuaalsusele, unusta kõigepealt endine. Selle kiirendamiseks raputa end lahti vanadest mõttemallidest ka elus laiemalt. Alustuseks tee kõige igapäevasemaid tegevusi veidi teistmoodi. Näiteks pese hambaid vasaku käega või vali tööleminekuks teine tee. Asjade tegemine tavapäratul moel virgutab kogu keha närvisüsteemi ja aju valmistub vastu võtma uusi kogemusi – sealhulgas muidugi seksuaalseid!

Tähtis on teekond, mitte lõpptulemus
Tantra mõtteviisi järgi pole oluline orgasm ja lõpptulemus, vaid teekond, liikumine. Mida rohkem lõdvestud ja naudid kulgemist, seda rohkem kokkuvõttes tunned ja avastad. Seetõttu on soovitatav vahekorra ajal keskenduda käesolevale hetkele – lihtsalt naudi olevikku ning kõike, mida keha sisemus aistib ja tunneb.
"Mõistus üritab alati tegeleda mineviku või tulevikuga – seal ei ole ruumi millegi uue ilmumiseks. Aga muutus saab toimuda ainult praegu," ütleb Barnes. Üksnes siis, kui oled täielikult hetkes ja kaugened mõtetes toimuvast, võib sulle avaneda midagi uut ja maagilist – sulle saavad osaks ootamatud, seniolematud kogemused.

***
Kuidas siis ikkagi vahekorra ajal kõige paremini hetkes püsida, kui mõte tahab vägisi uitama minna? Diana Richardsoni lihtsas ja südamlikus raamatus "Tantra-seksi olemus" on mitmeid häid nõuandeid, mida voodis lesides lugeda – ja kohe sealsamas ka praktikas rakendada!

1. Järgi oma suguelundite juhiseid
Kuula vahekorra ajal oma suguelunditelt tulevaid impulsse ning muljeid, et olla hetkes ja kontaktis oma kehaga. Tunneta vagiinas toimuvat pidevalt ning püüa tabada, mida keha tahab või ei taha. Nõnda õpid märkama keha tegelikke soove ja nende järgi tegutsema. Kuna energia voolab alati sinna, kus on teadlikkus, muudab teadvustamine suguelundid veelgi tundlikumaks ja nauding suureneb.

2. Hoia silmsidet
Esialgu võib oma hingepeeglite avamine vahekorra ajal olla isegi ebamugav ja viia tähelepanu eemale keha sisemiselt fookuselt, kuid aegapidi harjud tegema mõlemat korraga. Silmside aitab säilitada pidevat kontakti – saate jälgida teineteise tundeid, ja pealegi levib silmade kaudu palju energiat. Silmi lahti hoides seksivad partnerid tõeliselt koos, mitte kumbki oma maailmas.

3. Hinga teadlikult
Hea nipp mõtete täielikuks väljalülitamiseks on hingamise jälgimine, ning see toimib loomulikult ka seksimise ajal. Teadvusta oma hingamist, see peaks olema sügav ja aeglane. Proovi hingata kõhu ja suguelunditeni välja – see toidab ja ergutab neid ning aitab seksuaalenergial elustuda.

4. Jälgi puudutusi
Kui masseerid ja hellitad, keskendu alati tähelepanu ja armastusega täielikult partneri keha tekstuuri ja soojuse tunnetamisele. Püüa aru saada, kus ta tahab su puudutusi tunda, ja järgi oma intuitsiooni. Kui parajasti sind silitatakse, keskendu puudutuse täielikule vastuvõtmisele ja tunneta järjepidevalt teisest kiirgavat armastust ning hoolivust.

5. Loobu fantaseerimisest
Nii saad oma partnerit armastada siin ja praegu. Kui sul on kujutlemist raske lõpetada, siis visualiseeri parem energia ringlemist enda ja partneri vahel. Näiteks kujutle, kuidas kuldne vool väljub sinu rindadest ja tungib mehe rinda ning kuidas energia väljub peenisest ja siseneb vagiinasse. Peagi muutub energiavool aina reaalsemaks ja seksuaalkogemus järjest sügavamaks.

6. Suhtle ja luba endal haavatav olla
Need, kes lubavad endal olla ehe ja ebatäiuslik, kogevad suuremat armastust ja naudingut. Tõelise ühtsustunde kogemiseks ava end ja võta riske. Aeg-ajalt on kasulik partnerile vahekorra ajal ausalt oma tunnetest rääkida: nii koosnautimise rõõmudest kui ka hirmudest. Oluline on mitte teeselda – räägi sellest, mis toimub nüüd. See vabastab energiat, aitab lõdvestuda ja muutuda tundlikumaks.

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Anne & Stiil 2012. aasta septembris.