Näo-, käte- ja kehakreemid

Avatud pakendis säilivad 6-9 kuud. Tavaliselt on pakendil kirjas number, kas 6 või 9: see näitabki, kui kaua kõlbab kreem kasutamiseks. Kreeme ei tohi kuumas hoida - säilitamistemperatuur võiks olla alla 25 °C, vältida tuleks ka otseseid päikesekiiri. Kui kreemi pinnale on tekkinud õhuke veekiht või on muutunud kreemi värv ja lõhn, siis oleks parem kreem siiski prügikasti visata.

Palsamid, konditsioneerid, šampoonid

Avatud pakendis: 8-12 kuud, kinnises: 24-36 kuud. Vältige otseseid päikesekiiri. Kui vedelik muutub häguseks, jaguneb fraktsioonideks, on selge, et kosmeetika enam kasutamiseks ei kõlba.

Päikesekaitse

Avatud tuubis säilib kreem 6 kuud, kreemi kaitsemõju väheneb aegamööda. Naturaalsed (taime ja eeterlike õlide alusel) kreemid säilivad kuni 18 kuud.

Kuiv meik(tolmpuuder, lauvärv, põsepuna)

Sõltumata sellest, kas pakend on avatud või kinni, säilib selline meik kolm aastat. Ainuke, mis võib ärevaks teha: läikiv plekkidega pind. Meigipintsleid soovitatakse pesta kord kuus.

Vedel ja rasvane meik (ripsmetušš, huulepulk, jumestuskreem)

Sellist meiki tuleks hoida toatemperatuuril pimedas kohas. Avatud pakendiga tooted tuleks ära kasutada kuue kuu jooksul, kinnist võib hoida terve aasta temperatuuril mitte üle 20 kraadi. Kõige tundlikum on ripsmetušš, mis säilib ainult 3-5 kuud, siis aga hakkab riknema. Kuidas saab kontrollida huulepulka? Lõika ära õhukene kiht ja nuusutada. Kui tunda on vaha lõhna, on parem toode minema visata.

Puhastusvahendid (piim, toonik)

Avatud pakendis 12-18 kuud, kinnises kuni kaks aastat. Erandiks on naturaalsete komponentidega puhastuskosmeetika, mida saab kasutada vaid kolm kuud.

Parfümeeria

Kinnine parfüüm säilib kolm aastat, avatud natuke vähem. Parfüümi tuleks hoida pimedas kohas, temperatuuril mitte üle 25 kraadi.

"Aktiivhooldus" (seerumid, anti-age)

Avatud pakendis säilib 3-6 kuud, soovitatav hoida külmkapis. Kinnises pakendis võib hoida 12 kuud, aga samuti jahedas kohas. Pikaealised on naturaalsete eeterlike õlidega seerumid, mis säilivad kuni 18 kuud.

Naturaalsetest komponentidest näomaskid

Sellise kosmeetika kohta kehtib kaks reeglit: avatud pakend tuleks ära kasutada kahe nädala jooksul; avatud toodet hoida külmkapis. Kinnises pakendis säilib näomask 3-6 kuud.

Modelleerivad vahendid (geelid kaalus langetamiseks, tselluliidikreemid)

Ükskõik, kas avatud või kinnise pakendi säilivusaeg on 1,5 - 2 aastat. Sellest, et kreem ei kõlba kasutamiseks, annab märku õhuke veekiht kosmeetika pinnal.

C vitamiini sisaldusega kosmeetika säilib 3 kuud.

Kosmeetikat tuleb hoida vastavalt reeglitele, ainult sellisel juhul tagab valmistaja kosmeetika tõhusust.