Ajakiri Hooaeg on kokku pannud mõned soovitused mantlite osas.

Ekstravertne kunstnikupreili

Värvid! Suur sõõm kihisevat energiat! See, mis päikselise aja lühenedes vajaka jääb, saab asendatud ise päikeseks muutumisega. Klassikaliste värviliste esemete koosmängul on elegantsuse säilitamiseks vaid üks reegel − nende toonidest moodustugu harmooniline tervik.

Karamellised sügistoonid

Sügiseste küpsete toonide kõrvale sobib kuldbeež jakk imeliselt. Kombineerides jaki naiseliku kleidi, poolsaabaste ning väljapiiluvate sokkidega, saad tulemuseks mõnusa argise komplekti, millega minna näiteks tööle või sõbrannadega kohvitama.

Miinuskraadide power-look

Käre pakane ei tähenda ilmtingimata karupükste jalga ajamist või kubujussiks kehastumist. Üks tõeliselt kvaliteetne, soe ja multifunktsionaalne parka on põhjamaises kliimas asendamatu kaaslane. Sõida kelgumäelt otse kas või Moskvasse moenädalale.

Üle linna maagipreili

Eesti disain on moes! Mare Kelpmanni kootud mantliga saad eputada populaarsetes ökokohvikutes nii Eestis kui ka välismaal. Pilku püüab see kindlasti kõikjal. Komplektile lisavad isikupära veelgi maagitari peakate ja värvilised tossud. Õnneks püsivad need mugavad jalavarjud ka sel hooajal tähtsal kohal. Kuidas muidu kilomeetrite pikkuseid näitusesaale läbi tatsuda.

Naivistlik romantika

Tütarlapselikult malbe komplekt meenutab mõnda naivistlikku karakterit Wes Andersoni filmist. Armsana mõjuv rüüsiga pluus ning vahukommitoonides seelik ja mantel sulavad silme ees romantiliseks tervikuks. Karakterlikkust lisab veelgi Kätlin Kaljuvee filigraansete joontega siidsall ja karusnahkne krae.

Kihiline soojuskiirgus

Erinevate kihtide üksteise peal kandmine on in. Lisaks soojusefaktorile lisab see komplektile tugeva annuse mässajalikku müstikat. Vabalt istuv kudummantel mõjub prantslaslikult androgüünselt ning on pretensioonitu ülerõivas, mida kombineerida pea kõigega.