Esimene seerum tuli müügilettidele 1982. aastal ehk täpselt 30 aastat tagasi. Teerajajaks selles vallas oli Estée Lauder ja tema legendaarne Night Serum. Ent seerum tänapäeval ja seerum 25 aastat tagasi on kaks täiesti erinevat toodet. Kui esialgu oli tegu ülimalt kontsentreeritud koostisega, mille sihtgrupiks olid kortsumerre uppuvad daamid, siis nüüd saavad seerumist abi kõik naised mis tahes vanuses ja murega.

Miks nii kallid?
Hinnalisi koostisosi sisaldavate seerumite hind on kohati hirmutav, ent pea meeles, et miniatuursete purgikeste ja pudelite sisust jätkub kauaks. Seerumit on vaja nahale kanda imevähe, piisab paarist tilgast.

Sära andev salarelv
Mitte ainult kortsud ei reeda meie õiget vanust, vaid ka tuhm jume ja väsimusest nukker pale. Sile ja ühtlane noor nahk peegeldab paremini valgust ja poorid on pisemad. Kui soovid särada ka ilma meigita, siis on lahenduseks seerumid, mis valgust peegeldades parandavad väljanägemist. Pühendunud seerumikasutaja Gwyneth Paltrow on tõdenud, et heledam ja ühtlasem näovärv võtab naise vanusest tubli kümme aastat vähemaks. Kui varem pidi ootama naha reaktsiooni neli kuni kuus nädalat, siis nüüd on tulemused näha juba paari nädalaga.
NIPP: Sära andvaid seerumeid võid kasutada ka meigi all.

C- vitamiini taastulek
Ilumaailmas võimsaima comeback'i on viimastel aastatel teinud vana hea C-vitamiin ehk askorbiinhape, mis on toodete koostises osalenud juba üle 30 aasta. Vapper C-vitamiin kaitseb nahka UV-kiirte ja õhusaaste eest ning avitab ka kehvast toitumisest halliks muutunud jume puhul. Uuenenud meetodite C-vitamiin õhutab naharakke tootma rohkem kollageeni ja elastaani, mis on naha nooruse säilitamise peategelased, ning pidurdab ka pigmendilaikude tekkes süüdi olevate ensüümide tegevust.

NIPP: Ära unusta premeerida seerumiga ka kaela ja käeselgi, mis on kindlad vanusereetjad.

Pigmendipuhastuse A-rühm
Pigmendilaigud ehk melasma on pruunikad laigud näol (eriti otsmikul, põskedel, ülahuule kohal) ja ka kehal. Kohe kindlasti ei liigitu need nunnude tedretäppide alla. Miks need tekivad?
- Süüdistada võib vanuse ja rasedusega kaasnevat organismi hormooninivoo kõikumist. Vahel ilmuvad pigmendilaigud näole lapseootuse ajal ja kaovad pärast sünnitust.
- Vaata oma vanematele näkku – geneetika on võimas värk ja lausa 70% juhtudest peetakse pigmendi teket pärilikuks.
- Laigud võivad ilmuda ootamatult, kui patseerid päikese käes, olles kasutanud tugevate toimeainetega näokreemi, lõhnastatud kehakreemi või parfüümi.
- Spetsiaalseid koorivaid salongihooldusi on soovitav teha septembrist aprillini. Kui lased neid teha valel ajal (enne lõunamaareisi) või jätad kaitsekreemi unarusse, võib otsene päikesevalgus taas nahka kahjustada.
- Muutusi nahal võib tingida mitmesuguste ravimite tarbimine (nt antibiootikumid).
- Ka dieet on osaliselt süüdi. Samuti on kahjustavad mõjurid kohv ja vürtsid.

Õnneks on aga olemas terve armee hooldusi, mis kustutavad näolt koleda mustri. Tõsiste probleemide korral koostab raviskeemi nahaarst, tavaliselt soovitatakse hüdrokinooni või glükoolhapet sisaldavad kreeme ning abi saab retseptiravimitest.
Kui su mured on väiksemad, siis on kindlasti kasu ka poeriiulite seerumitest, mida on hõlbus kodus tarvitada. Taolisi tooteid kantakse puhtale näonahale enamasti kaks korda päevas, nii hommikul kui ka õhtul, enne kreemi.

Naerukortsudele säru
Silmade ümbrus oli varem seerumile tabu, nüüd aga on turule tulnud just õrnale silmaümbrusnahale mõeldud seerumid, mida kulub iga kord vaid nööpnõelapea-suurune täpike.